Rood staan op de ASN Bankrekening

Moet je een belangrijke uitgave doen en heb je net te weinig saldo? Of heb je onverwacht wat meer uitgegeven dan je van plan was? Dan is het handig als je tijdelijk rood kunt staan. Met ASN Roodstand kun je tot een afgesproken bedrag rood staan op je betaalrekening. Je kunt alleen rood staan op de ASN Bankrekening en op de ASN Studentenrekening, niet op de rekening ASN Betalen Zelfstandigen.

Hoe werkt rood staan?

Met ASN Roodstand mag je rood staan op je ASN Bankrekening. Hoeveel je rood mag staan, is afhankelijk van je netto-inkomen en je persoonlijke situatie. We stellen samen met jou een kredietovereenkomst op waarin we afspreken hoeveel je rood mag staan. Dit bedrag ligt tussen € 200 en € 2.500. Goed om te weten: je mag maximaal 90 dagen achter elkaar rood staan. Dat betekent dat minstens één dag per drie maanden het saldo op je ASN Bankrekening positief moet zijn.

Wat zijn de kosten van rood staan?

Over het bedrag dat je rood staat, betaal je 9% rente. Deze rente is variabel en op jaarbasis vanaf 9 oktober 2014. Dat betekent dat hij kan veranderen. Je betaalt de rente een keer per kwartaal.

In het rekenvoorbeeld zie je wat je betaalt als je 90 dagen rood staat.

Totale kredietbedrag Variabele debetrentevoet Jaarlijks kostenpercentage Totale prijs
€ 1.000 9% 11,15% € 1.027
€ 1.500 9% 10,43% € 1.538
€ 2.000 9% 10,07% € 2.049
€ 2.500 9% 9,85% € 2.559

Uitleg berekening kosten rood staan

In de laatste kolom zie je hoeveel je na 3 maanden in totaal betaalt voor je rekening en voor rood staan. We gaan er in dit voorbeeld vanuit dat je het bedrag bij 'Totale kredietbedrag' in 1 keer opneemt en na 3 maanden helemaal terugbetaalt, inclusief de rente. Verder gaan we ervanuit dat de rente constant 9% is.

Aanvragen ASN Roodstand

Je kunt ASN Roodstand aanvragen via onderstaand aanvraagformulier. Op basis van de ingevulde gegevens beoordelen we of het bedrag dat je rood wilt staan, voor jou verantwoord is. Als het antwoord ‘ja’ is, ontvang je van ons een kredietovereenkomst. Deze stuur je ons getekend terug, samen met benodigde documenten. Wij controleren al je gegevens. Is je kredietovereenkomst akkoord? Dan kun je binnen vijf werkdagen gebruikmaken van je krediet.

Vraag ASN Roodstand aan

Wijzigen ASN Roodstand

Wil je je ASN Roodstand wijzigen? Vul dan onderstaand formulier in.

Wijzig je ASN Roodstand

Meer informatie over ASN Roodstand

, waarmee kunnen we je helpen?