Zo investeren wij in een rijke natuur

De natuur om ons heen zorgt voor het eten op ons bord, het dak boven ons hoofd en de medicijnen die ons gezond houden. Daarom investeert ASN Bank in een rijke natuur. Dat doen we door jouw geld te investeren in bedrijven die de natuur respecteren, en door met partners te werken aan een veerkrachtige Nederlandse natuur. Zo werkt jouw geld aan verrijking in plaats van verarming.

Meer over duurzaam beleggen

Ons doel: een positief effect op biodiversiteit

Alles wat we doen, van wat we eten en hoe we wonen tot hoe we gezond blijven en ontspannen, is afhankelijk van de natuur. Maar door het handelen van de mens neemt de biodiversiteit – de verscheidenheid in leven op aarde - steeds sneller af. Ecosystemen zoals bossen en zeeën raken uit balans. Dat is een bedreiging voor onze welvaart en ons welzijn. Daarom zet ASN Bank zich in voor behoud, bescherming en herstel van de biodiversiteit.

We willen verder biodiversiteitsverlies voorkomen en bijdragen aan een veerkrachtige natuur. In Nederland én daarbuiten. Daarom hebben wij het volgende als doel gesteld:
Al onze beleggingen en financieringen hebben in 2030 een netto positief effect op biodiversiteit.

Hoe jouw geld bijdraagt aan een rijke natuur

Als je bankiert bij ASN Bank, zetten wij jouw geld aan het werk voor een duurzame wereld en een rijke natuur. Dat doen we door alle projecten die we financieren en alle bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen, te beoordelen op hoe ze omgaan met biodiversiteit.

Onze fondsen beleggen bijvoorbeeld alleen in bedrijven die de natuur niet uitputten en vervuiling zo veel mogelijk voorkomen. Ook investeren we alleen in duurzame energie en bedrijven die zorgvuldig omgaan met grondstoffen.

Meer over duurzaam beleggen

Ontdek projecten en bedrijven waarin wij investeren

Met samenwerken bereik je meer

Daarom werken we samen met maatschappelijke partners om de Nederlandse natuur te versterken

Kickstart voor duurzame ondernemers

Via ons platform Voor de Wereld van Morgen helpen we duurzame ondernemingen groeien. Jaarlijks reiken we de ASN Bank Wereldprijs uit. Zo hielpen we bijvoorbeeld Wilder Land aan een kickstart. Met hun kruidenthee geven ze de biodiversiteit in Nederland een boost.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Hoe we onze impact op biodiversiteit meten

In 2030 willen we een netto positief effect op biodiversiteit hebben. Daarom ontwikkelden wij een methode om de impact van onze beleggingen en financieringen op biodiversiteit te meten. Deze kennis delen we met andere financiële instellingen binnen het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF). Ons streven is om tot een gezamenlijke meetmethode te komen, zodat banken wereldwijd hun impact op biodiversiteit kunnen berekenen.

Laat jouw geld werken aan een rijke natuur

Betalen

Met een ASN Betaalrekening profiteer je van online betaalgemak, goede service en een handige app. Én stimuleer je duurzame vooruitgang.

Meer over betalen

Sparen

Sparen met ASN Bank is sparen met oog voor mens, dier en natuur. Zo zet jij geld opzij voor later en werkt je geld ondertussen aan een betere wereld.

Meer over sparen

Beleggen

Je geld beleggen bij ASN Bank doe je op een duurzame manier. Zo streef je naar optimaal rendement voor jezelf én voor de wereld.

Meer over beleggen

Hypotheek

Wil je een hypotheek bij een duurzame bank afsluiten? Of je nieuwe woning verduurzamen? Dan past de ASN Hypotheek wellicht goed bij jou.

Meer over onze hypotheek