Zo investeren wij in een rijke natuur

De natuur om ons heen zorgt voor het eten op ons bord, het dak boven ons hoofd en de medicijnen die ons gezond houden. Daarom investeert ASN Bank in een rijke natuur. Dat doen we door jouw geld te investeren in bedrijven die de natuur respecteren, en door met partners te werken aan een veerkrachtige Nederlandse natuur. Zo werkt jouw geld aan verrijking in plaats van verarming.

Ons doel: een positief effect op biodiversiteit

Alles wat we doen, van wat we eten en hoe we wonen tot hoe we gezond blijven en ontspannen, is afhankelijk van de natuur. Maar door het handelen van de mens neemt de biodiversiteit – de verscheidenheid in leven op aarde - steeds sneller af. Ecosystemen zoals bossen en zeeën raken uit balans. Dat is een bedreiging voor onze welvaart en ons welzijn. Daarom zet ASN Bank zich in voor behoud, bescherming en herstel van de biodiversiteit.

We willen verder biodiversiteitsverlies voorkomen en bijdragen aan een veerkrachtige natuur. In Nederland én daarbuiten. Daarom hebben wij het volgende als doel gesteld:
Al onze beleggingen en financieringen hebben in 2030 een netto positief effect op biodiversiteit.

Laat jouw geld werken aan een rijke natuur

Betalen & Sparen

Met de ASN betaal- en spaarrekeningen werkt je geld automatisch aan een betere wereld. Daar hoef je zelf niets voor te doen. ASN Bank beheert je geld met respect voor mens, dier en natuur.

Meer over betalen & sparen

Beleggen

Je geld beleggen bij ASN Bank doe je op een duurzame manier. Zo streef je naar optimaal rendement voor jezelf én voor de wereld.

Meer over beleggen

Verzekeren

De nieuwe duurzame ASN-verzekeringen zijn er voor jou, als je waarde hecht aan je spullen én aan de wereld.

Meer over onze verzekeringen

Hypotheek

Wil je een hypotheek bij een duurzame bank afsluiten? Of je nieuwe woning verduurzamen? Dan past de ASN Hypotheek wellicht goed bij jou.

Meer over onze hypotheek

Hoe jouw geld bijdraagt aan een rijke natuur

Als je bankiert bij ASN Bank, zetten wij jouw geld aan het werk voor een duurzame wereld en een rijke natuur. Dat doen we door alle projecten die we financieren en alle bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen, te beoordelen op hoe ze omgaan met biodiversiteit.

Onze fondsen beleggen bijvoorbeeld alleen in bedrijven die de natuur niet uitputten en vervuiling zo veel mogelijk voorkomen. Ook investeren we alleen in duurzame energie en bedrijven die zorgvuldig omgaan met grondstoffen.

Meer over duurzaam beleggen

Ontdek projecten en bedrijven waarin wij investeren

Met samenwerken bereik je meer

Daarom werken we samen met maatschappelijke partners om de Nederlandse natuur te versterken

Hoe we onze impact op biodiversiteit meten

In 2030 willen we een netto positief effect op biodiversiteit hebben. Daarom ontwikkelden wij een methode om de impact van onze beleggingen en financieringen op biodiversiteit te meten. Deze kennis delen we met andere financiële instellingen binnen het Partnership for Biodiversity Accounting Financials (PBAF). Ons streven is om tot een gezamenlijke meetmethode te komen, zodat banken wereldwijd hun impact op biodiversiteit kunnen berekenen.