Groen dak verzekeren

Heb je een groen dak? Dan ken je de voordelen: je dakbedekking gaat langer mee, het is binnen koeler en het is goed voor de biodiversiteit in de buurt. Nog een voordeel is dat een groen dak ook de kans op waterschade aan je huis verkleint. Je dak neemt namelijk veel water op. Fijn om te weten dat jouw groene dak zelf ook goed verzekerd is via de ASN Woonverzekering.

Groen dak verzekerd via de woonhuisverzekering

Met deze duurzame woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering) verzeker je je koophuis tegen schade door bijvoorbeeld brand, neerslag, storm en lekkage. Wij hechten ook waarde aan de spullen die je helpen te verduurzamen. Zo zijn je zonnepanelen, laadpaal en groen dak altijd meeverzekerd. En vormen een onderdeel van de premie die je betaalt. Ongeacht of je ze wel of niet hebt.

Heb je schade? Dan wordt bekeken hoe dit duurzaam hersteld kan worden via een netwerk met duurzame herstelbedrijven. Schade wordt zo milieuvriendelijker en vaak ook sneller verholpen. Is duurzaam herstellen niet mogelijk? Of herstel je de schade liever zelf? Dan krijg je een schadevergoeding uitgekeerd.

Lees meer over duurzaam herstellen

Een groen dak verkleint de kans op waterschades aan je huis

Bij hevige regenval kan het gebeuren dat het riool overstroomt en jij last hebt van waterschade in en rond huis. Erg vervelend. Met een groen dak kun je de kans op waterschade verkleinen.

Hoe dat werkt? Vergelijk een groen dak met een spons. Tijdens een regenbui neemt je sedumdak flink wat water op. Gemiddeld wel 25 liter water per vierkante meter. Water dat anders direct naar het riool gaat. Op deze manier ontlast je het riool en is de kans kleiner dat je last krijgt van lekkages of andere waterschade.

Tips voor onderhoud aan je groene dak

Een sedumdak heeft een klein beetje onderhoud nodig. Vooral als het een tijdje niet geregend heeft.

 • Geef je groene dak tijdens droogte in de zomer een beetje water.
 • Controleer de afvoer op onkruid om verstoppingen te voorkomen.
 • Bemest 1 of 2 keer per jaar je dak met speciale sedummest.

  Duurzame verzekeringen via ASN Bank

  De duurzame verzekeringen via ASN Bank zijn er voor als je waarde hecht aan je spullen én aan de wereld. Ontstaat er schade aan je spullen of aan je huis? Schade wordt hersteld op een duurzame manier als dat kan en als jij dat wilt.

  Lees meer over de verzekeringen via ASN Bank

  Lees meer over verzekeren

  Via ASN Bank ben je verzekerd op een duurzame manier. Lees verder over deze onderwerpen:

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?