ASN

Autoverzekering

 • Je auto is goed verzekerd en je draagt bij aan een betere wereld
 • De verzekeringspremie wordt duurzaam belegd
 • Kies uit WA, WA Casco Beperkt of WA Casco Allrisk

Bereken je premie


Met de ASN Autoverzekering voor particulieren ben je goed verzekerd én draag je met een deel van jouw autopremie bij aan een betere wereld. Doordat de verzekeringspremie duurzaam wordt belegd én we 10% van onze inkomsten uit verzekeringen investeren in innovatieve, duurzame projecten die we zelf initiëren. Daarnaast hebben wij veel aandacht voor duurzaam herstel van de schades. Net als alle andere verzekeringen volgt deze verzekering uit de samenwerking tussen a.s.r. en ASN Bank.

Waarom heeft ASN Bank een autoverzekering?

Autorijden is niet per definitie duurzaam, dat geldt zeker voor auto’s met fossiele brandstoffen. Toch introduceert ASN Bank nu de ASN Autoverzekering. Is dat niet vreemd? Zeker niet, er zijn genoeg redenen waarom we het belangrijk vinden om óók met de Autoverzekering bij te dragen aan een betere wereld. Met een Autoverzekering die aandacht heeft voor het verminderen van de negatieve impact op het milieu en het ruimtegebruik.

 1. ASN Bank vindt het belangrijk om de kenmerken van de ASN Autoverzekering zo duurzaam mogelijk te maken:
  - Reparatie in plaats van vervangen is de standaard.
  - De aangesloten herstelbedrijven hebben allemaal een Erkend Duurzaam- of GroenGedaan!-certificering, die een duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsvoering waarborgt.
  - Vervuilende diesels die niet in de milieu-zones van bepaalde steden kunnen komen verzekeren we niet.
  - Geen extra premiekorting bij het bezit van meerdere auto’s per verzekeringnemer.
 2. Het duurzaam beleggen van de verzekeringspremie, waardoor je iets goeds doet voor de wereld, zonder dat jij er extra voor betaalt.
 3. ASN Bank investeert 10% van de verdiensten in innovatieve, duurzame projecten.

Kenmerken van de ASN Autoverzekering

De ASN Autoverzekering is niet alleen een duurzame verzekering, we hebben ook een aantal keuzes gemaakt om het voor jou eenvoudig te houden. We hebben de meest gekozen dekkingen in de verzekering van a.s.r. geselecteerd voor ASN-klanten. Dat betekent:

 • Een eigen risico van € 150,-, voor alle schades op je cascodekking (bij WA-dekking is het eigen risico € 0).
 • Jouw auto is te verzekeren vanaf 0 schadevrije jaren.
 • Je kunt de keuzedekking Schadeverzekering Inzittenden afsluiten.
 • Auto’s met een cataloguswaarde tot € 100.000 zijn te verzekeren.
 • Ingebouwde extra’s (accessoires) tot en met € 1.000,- zijn standaard verzekerd.
 • De laadkabel van jouw elektrische auto is standaard meeverzekerd op de cascodekkingen.

Een aantal (keuze)dekkingen wordt niet aangeboden. Daarvan wordt op het polisblad vermeld dat ze niet zijn verzekerd. Voorbeelden hiervan zijn de keuzedekkingen Vrije keuze herstel, ingebouwde extra’s boven € 1.000 en Ongevallen Inzittenden.

No blame, no claim regeling

Heb je een schade die niet de (mede)schuld van de bestuurder of passagier is? Dan blijf je gewoon doorgroeien naar een hogere premiekorting.

Autoverzekering via ASN Bank

 • Met de ASN Autoverzekering ben je goed verzekerd én draagt een deel van jouw autopremie bij aan een betere wereld.

 • Daarnaast hebben wij veel aandacht voor duurzaam herstel van de schades.

Dekkingen van de ASN Autoverzekering

Aanvullende dekkingen en goed om te weten

Duurzaam verzekeren via ASN Bank bij a.s.r.

Wij zijn bemiddelaar voor jouw verzekeringen bij a.s.r. en ontvangen daarvoor van a.s.r. een vergoeding (provisie). Bij ons bereken je de premies, vraag je de verzekering aan en kun je iets wijzigen in je verzekering. Heb je schade? Dan handelt a.s.r. dit verder met je af.

Hoe de samenwerking met a.s.r. precies werkt lees je hier: duurzaam verzekerd via ASN Bank (pdf). Wil je meer weten over hoe je ons kunt bereiken? Of heb je vragen over onze dienstverlening? Dit lees je in de dienstenwijzer van ASN Bank.

Overige documenten

Wil je nog meer informatie over de ASN Autoverzekering? Hieronder vind je documenten waarin we onze dienstverlening verder toelichten.

Dit is een particuliere autoverzekering. Deze verzekering is niet geschikt als je zzp´er bent of deze verzekering voor je bedrijf wilt afsluiten. Of als je schade aan je eigen spullen wilt verzekeren.

ASN Autoverzekering aanvragen

Vraag snel en gemakkelijk je autoverzekering online aan. De verzekering betaal je per maand en kun je opzeggen wanneer je wilt.

Bereken je premie

Schade melden, verzekering wijzigen of opzeggen

Schade melden doe je via de website van a.s.r. Een wijziging doorgeven of opzeggen doe je makkelijk met één van onze formulieren.

Lees meer over verzekeren

Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

,
waarmee kunnen we je helpen?