Orderen beleggen verbeterd

Vanaf 14 december wijzigen we het orderen binnen beleggen zoals u dat gewend bent. Waardoor vooral het combineren van aan- en verkooporders eenvoudiger en de uitvoering ervan sneller zal worden.

Op deze pagina hebben we de belangrijkste veranderingen bij het aan- en verkopen van fondsen binnen ASN Online Bankieren of ASN Mobiel Bankieren voor u op een rijtje gezet.

 • Op één dag fondsen aan- en verkopen
  Voortaan voeren we alle orders, op een beursdag voor 15:00 uur doorgegeven, de eerst volgende beursdag uit.

 • De toekomstige opbrengst
  Bij verkoop van alle participaties kunt u de opbrengst van uw verkoopopdracht direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen. Verkoopt u een deel van uw participaties dan kunt u 100% van de opbrengst gebruiken.

 • Switch vervalt
  Voortaan legt u twee losse orders in: eerst een opdracht tot verkoop en daarna een opdracht tot aankoop. De beide opdrachten worden de eerstkomende beursdag uitgevoerd.


Nieuwe verwerkingstijden

Soort order Huidige stuatie Nieuwe situatie
Eén fonds aankopen op een beursdag voor 15:00 uur. Om 15:00 wordt gekeken of er voldoende saldo op de geldrekening staat om het fonds aan te kopen. De order wordt direct geplaatst bij voldoende saldo op de geldrekening. Anders wordt de order niet geaccepteerd.
Meerdere fondsen aankopen. Meerdere opdrachten inleggen en in één keer verzenden vanuit de verzendlijst. Gedurende de gehele dag meerdere losse opdrachten doorgeven en verzenden.
Fondsen aan- en verkopen op een beursdag voor 15:00 uur. De uitvoering van de verkoop vindt de eerst komende beursdag plaats. De aankoop vindt geheel of gedeeltelijk één beursdag later plaats. De uitvoering van de aan- en verkopen vindt de eerst komende beursdag plaats.

Tip: Geef eerst de verkopen en daarna de aankopen door. Bij verkoop van alle participaties in een fonds kunt u de toekomstige opbrengst van de verkoop direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen.
Een fonds omruilen voor het andere fonds. U kiest voor ‘Switch’. Geef eerst een opdracht tot verkoop door en daarna een opdracht tot aankoop. De beide opdrachten worden de eerstkomende beursdag uitgevoerd.

Tip: Zorg voor voldoende saldo op de geldrekening. Bij de aankoop nemen we namelijk 90% van de toekomstige opbrengst van de verkoop mee. De overige 10% moet dus beschikbaar zijn op uw geldrekening.
Een periodieke verkoop doorgeven. Kies voor ‘Verkoop’ en vink ‘Periodieke verkoop’ aan. De mogelijkheid om periodiek te verkopen is niet meer beschikbaar.
Een periodieke aankoop doorgeven. Om 15.00 uur op de dag van de periodieke aankoop wordt er gecontroleerd of er voldoende saldo op de geldrekening staat voor de aankoop. Op de dag van de periodieke aankoop wordt er gecontroleerd of er voldoende saldo op de geldrekening staat voor de aankoop.

Tip: Zorg een dag van te voren voor voldoende saldo op de geldrekening.

Belangrijkste tips

 • Doet u een aankooporder? Controleer eerst het saldo op uw geldrekening voordat u een aankooporder plaatst. De order wordt direct geplaatst bij voldoende saldo op de geldrekening. Heeft u onvoldoende saldo? Dan wordt de order niet geaccepteerd.
 • Doet u een periodieke opdracht? Zorg ervoor dat u bij een periodieke aankoopopdracht het benodigde bedrag een dag van te voren op de beleggingsrekening heeft staan.
 • Doet u een aan- en verkoop? Geef bij het inleggen van de orders eerst de verkopen en daarna de aankopen door. Verkoopt u alle participaties in een fonds, dan kunt u de toekomstige opbrengst van de verkoop direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen.


Nieuwe Reglementen ASN Beleggen

Vanwege de bovenstaand beschreven aanpassingen voor het orderen is het hoofdstuk ‘Orderuitvoering’ in het reglement aangepast. Met ingang van 16-12-2019 vindt u de nieuwe versies van het reglement op productpagina's van de rekeningen op onze website.

, waarmee kunnen we je helpen?