Pinnen en contant geld opnemen buitenland

Een diner afrekenen in Toscane of souvenirs betalen tijdens je reis in Thailand? Met je ASN Betaalpas kun je veilig betalen en geld opnemen in het buitenland. Wanneer je buiten Europa reist, moet je wel even je betaalpas inschakelen voor wereldwijd gebruik.

Kosten betalen en contant geld opnemen buitenland

Als je in het buitenland contant geld opneemt met je betaalpas bij een geldautomaat dan kunnen er kosten verbonden zijn aan het gebruik van die automaat. Ook binnen Europa. ASN Bank heeft geen invloed op deze kosten. Op het scherm van de automaat of op de automaat zelf zie je hoe hoog deze kosten zijn. Deze kosten vind je terug in je transactie overzicht met de omschrijving ‘Kosten geldopname’.

Opname van contant geld met een betaalpas

 • Binnen EER* € 0
 • Buiten EER* € 4 per transactie

Betalen met een betaalpas

 • Binnen EER* € 0
 • Buiten EER* € 0,30 per transactie

Betaal je of neem je contant geld op met je ASN Betaalpas in het buitenland in een andere geldsoort dan de euro? Dan gebruiken we de wisselkoersen van Mastercard (Maestro) of Visa (VPay). De definitieve wisselkoers voor een transactie is de wisselkoers die geldt op het moment dat de transactie door Mastercard of Visa in hun systemen wordt verwerkt. Dit gebeurt niet altijd op diezelfde dag.

* Inclusief Zwitserland. Op de website van de Rijksoverheid zie je welke landen tot de EER behoren.

  Limieten contant geld opnemen en betalen in het buitenland

  Contant geld opnemen (pinnen) in eurolanden
  € 1.000 per dag
  Contant geld opnemen (pinnen) in niet-eurolanden
  € 500 per dag
  Betalen in eurolanden
  € 2.500 per dag
  Betalen in niet-eurolanden
  € 750 per dag

  ASN Betaalpas van V PAY of Maestro

  Op je ASN Betaalpas staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Lees hier hoe je ziet of je betaalpas geschikt is voor jouw reisbestemming.

   ASN Betaalpas instellen buiten Europa

   Je ASN Betaalpas is automatisch uitgeschakeld voor gebruik buiten Europa, omdat de meeste fraude daar plaatsvindt. Dat is dus wel zo veilig.

   Wil je betalen en contant geld opnemen buiten Europa? Dan moet je je betaalpas dus inschakelen voor wereldwijd gebruik. Dat kan heel eenvoudig op twee manieren:

   1. Je logt in op ASN Online Bankieren en gaat naar ‘Instellingen’. Klik onder 'Betaalpassen' op 'Pinnen buiten Europa'. Hier kun je het gebruik van je pas buiten Europa aanzetten. Onderteken de aanvraag met je actieve inlogmiddel.
   2. Je logt in op ASN Mobiel Bankieren en gaat naar 'Instellingen'. Klik onder ‘ASN Betaalpas’ op 'Pasgebruik buiten Europa'. Hier kun je het gebruik van je pas buiten Europa aanzetten. Met je mobiele pincode bevestig je de aanvraag.

   Geen internet?

   Misschien denk je er bij aankomst in het buitenland pas aan om het gebruik van je ASN betaalpas te regelen. Heb je dan geen toegang tot online bankieren of de app? Bel de ASN Klantenservice en wij schakelen het gebruik buiten Europa direct voor je in.

   , waarmee kunnen we je helpen?