Pinnen en contant geld opnemen buitenland

Een diner afrekenen in Toscane of souvenirs betalen tijdens je reis in Thailand? Met je ASN Betaalpas kun je veilig betalen en geld opnemen in het buitenland. Wanneer je buiten Europa reist, moet je wel even je betaalpas inschakelen voor wereldwijd gebruik.

Kosten betalen en contant geld opnemen buitenland

Ga je naar een euroland, dan kun je meestal zonder extra kosten betalen en geld opnemen. In landen zonder de euro betaal je kosten om te pinnen of een transactie te doen.

Let op: soms rekent de buitenlandse bank je extra kosten. Dat kan gebeuren in landen met en zonder euro. Dit zie je in het scherm of op de geldautomaat zelf voordat je geld opneemt.

Kosten betalen en pinnen in landen zonder euro

 • Contant geld opnemen bij geldautomaat: € 4,00 per opname
 • Betalen bij betaalautomaten: € 0,30 per keer

Limieten contant geld opnemen en betalen in het buitenland

Contant geld opnemen (pinnen) in eurolanden
€ 1.000 per dag
Contant geld opnemen (pinnen) in niet-eurolanden
€ 500 per dag
Betalen in eurolanden
€ 2.500 per dag
Betalen in niet-eurolanden
€ 750 per dag

ASN Betaalpas van V PAY of Maestro

Op je ASN Betaalpas staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Lees hier hoe je ziet of je betaalpas geschikt is voor jouw reisbestemming.

  ASN Betaalpas instellen buiten Europa

  Je ASN Betaalpas is automatisch uitgeschakeld voor gebruik buiten Europa, omdat de meeste fraude daar plaatsvindt. Dat is dus wel zo veilig.

  Wil je betalen en contant geld opnemen buiten Europa? Dan moet je je betaalpas dus inschakelen voor wereldwijd gebruik. Dat kan heel eenvoudig op twee manieren:

  1. Je logt in op ASN Online Bankieren. Onder ‘Instellingen’ ga je naar 'ASN Betaalpas en ASN Digipas'. Hier kun je het gebruik van je pas buiten Europa aanzetten. Met je ASN Digipas bevestig je de aanvraag.
  2. Je logt in op ASN Mobiel Bankieren en gaat naar 'Instellingen'. Klik onder ‘ASN Betaalpas’ op 'Pasgebruik buiten Europa'. Hier kun je het gebruik van je pas buiten Europa aanzetten. Met je mobiele pincode bevestig je de aanvraag.

  Geen internet?

  Misschien denk je er bij aankomst in het buitenland pas aan om het gebruik van je ASN betaalpas te regelen. Heb je dan geen toegang tot online bankieren of de app? Bel de ASN Klantenservice en wij schakelen het gebruik buiten Europa direct voor je in.

  , waarmee kunnen we je helpen?