ASN Betaalpas van V PAY of Maestro

Op je ASN Betaalpas staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Lees hier hoe je ziet welke pas je hebt. En hoe je met je betaalpas moet betalen in het buitenland.

Heb jij een betaalpas van V PAY of Maestro?

Op de voorkant van je betaalpas staat het logo waaraan je ziet welke pas je hebt. Wil je weten of je je betaalpas ergens kunt gebruiken? Controleer dan de logo’s bij de betaal- of geldautomaat.

V PAY-betaalpas

Staat het logo van V PAY op je pas? Dan heb je een betaalpas van Visa. Bij automaten met deze logo’s kun je de V PAY-pas gebruiken:

Vier logo's van betaalmogelijkheden van V PAY.

Maestro-betaalpas

Staat het logo van Maestro op je pas? Dan heb je een betaalpas van Mastercard. Bij automaten met deze logo’s kun je de Maestro-pas gebruiken:

Drie logo's van betaalmogelijkheden van Maestro.

Wat is het verschil tussen V PAY en Maestro?

Mastercard en Visa zijn allebei organisaties met veel ervaring op het gebied van wereldwijd betalen. Je kunt met beide betaalpassen even veilig betalen bij een betaalautomaat of geld opnemen bij een geldautomaat. ASN Bank werkt samen met zowel Mastercard als Visa. In Nederland en de meeste andere landen maakt het niet uit welke betaalpas je hebt.

Betalen in het buitenland

Het is verstandig om naar het buitenland altijd verschillende betaalmiddelen mee te nemen zoals je betaalpas en een creditcard. Reis je buiten Europa? Denk er dan aan om pinnen buiten Europa aan te zetten. Lees hier meer over betalen in het buitenland.

Geldautomaten zoeken in het buitenland

Ga je naar het buitenland? En wil je alvast weten waar een geldautomaat staat die geschikt is voor jouw betaalpas?

Zoek hier geldautomaten voor je Maestro-betaalpas
Zoek hier geldautomaten voor je V PAY-betaalpas