Contactloos betalen met je pinpas

Met contactloos betalen reken je veilig tot en met € 25 af zonder je pincode in te toetsen. Makkelijk wanneer je even snel je lunch in de kantine afrekent of je boodschappen betaalt in de supermarkt.

Contactloos betalen met je mobiel

Met onze app ASN Mobiel Betalen betaal je contactloos met je mobiel zonder je ASN Wereldpas te gebruiken.

Meer over ASN Mobiel Betalen

Zo werkt contactloos betalen met je pinpas

Je kunt contactloos betalen tot en met € 25 zonder je pincode in te toetsen. Je houdt je pinpas ongeveer een seconde dicht bij de betaalautomaat. Vervolgens zie je gelijk op het schermpje of je betaling is gelukt.

De betaalautomaat vraagt toch om je pincode in twee gevallen. Bij een bedrag boven € 25. De meeste betaalautomaten vragen dan om je pincode waarbij je je betaalpas niet in de automaat hoeft te steken. En als de optelsom van meerdere, aaneengesloten contactloze betalingen hoger is dan € 50. Dan wordt je betaling afgebroken. De betaling moet opnieuw worden opgestart en daarna steek je de betaalpas in de betaalautomaat voordat je je pincode intoetst. De teller begint opnieuw als je tussendoor bedragen betaalt met je pincode of als je geld opneemt. Je kunt contactloos betalen bij elke betaalautomaat met het logo contactloos betalen.

Is contactloos betalen veilig?

Ja, contactloos betalen is veilig. Zonder pincode kun je nooit meer dan € 50 betalen. Is je pas gestolen of kwijt? Laat hem dan zo snel mogelijk blokkeren. Heeft iemand anders ermee betaald zonder pincode? Dan vergoeden we je kosten tot € 50 en heb je geen eigen risico. Contactloos betalen staat standaard aan, maar je kunt het ook uitzetten.

Kun jij al contactloos betalen met je ASN Wereldpas?

Met een nieuwe ASN Wereldpas kun je standaard veilig contactloos betalen. Je herkent de nieuwe ASN Wereldpas aan het logo voor contactloos betalen op de achterkant van de pas. Nog geen pas met contactloos betalen? Dan kun je gratis een nieuwe ASN Wereldpas aanvragen via ASN Online Bankieren.

Contactloos betalen uitzetten

Contactloos betalen staat standaard aan op elke ASN Wereldpas waarop het logo voor contactloos betalen staat. Je kunt de functie uitzetten en/of het limiet veranderen via ASN Online Bankieren. Ga naar 'Instellingen' - 'ASN Wereldpas en ASN Digipas' en klik op 'Contactloos betalen'. Je signeert de wijziging met je ASN Digipas.

Vraag nieuwe ASN Wereldpas aan

, waarmee kunnen we je helpen?