ASN Bank - Voor de wereld van morgen
Geef je geld het vermogen om iets goeds te doen

Betalen in en naar het buitenland

Betalen met je ASN Wereldpas in het buitenland

Het opnemen van euro’s bij geldautomaten in eurolanden is vaak gratis, maar banken mogen de klant kosten doorberekenen. Het opnemen van contanten in de overige landen kost € 2,25 per transactie. Betalen met je ASN Wereldpas en pincode in de eurolanden is gratis. Betalen met je ASN Wereldpas en pincode in niet-eurolanden kost € 0,15.

Betalen met ASN Online Bankieren naar het buitenland

Je hotel in Italië boeken? Online een aankoop bij een buitenlandse internetwinkel betalen? Met je ASN Bankrekening kun je betalingen naar het buitenland doen. Je kunt op twee manieren geld overmaken naar het buitenland: via de eurolandbetaling en via de normale buitenlandbetaling.

Eurolandbetaling

Via ASN Online Bankieren kun je gratis een bedrag overmaken naar een bankrekening binnen Europa. De betaling moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • De betaling vindt plaats binnen of tussen de 28 landen van de Europese Unie (inclusief de overzeese gebieden van Frankrijk, Portugal en Spanje). Ook Zwitserland, Monaco, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen vallen onder de regeling voor eurolandbetalingen.
  • De betaling moet in euro’s zijn.
  • De betaling moet zijn voorzien van de IBAN van de begunstigde.

Betalingen naar overige landen

Alle betalingen die niet aan de bovenstaande voorwaarden voldoen, vallen onder de categorie 'Betalen overige landen'.

Kosten

Als je euro’s overmaakt naar overige landen, maken de betrokken banken daarvoor kosten. Als opdrachtgever betaal je slechts de kosten die je eigen bank maakt. De ontvanger van het bedrag betaalt de kosten van zijn of haar eigen bank. Kijk voor meer informatie in de ASN Tarievenwijzer.

ASN Wereldpas instellen buiten Europa

Met je ASN Wereldpas kun je binnen en buiten Europa geld opnemen en betalen. We doen er alles aan dat zo veilig mogelijk te maken.
Je ASN Wereldpas staat standaard 'uit' voor gebruik buiten Europa. Als je je pas buiten Europa wilt gebruiken, kun je het gebruik gemakkelijk instellen.

Downloads en informatie
© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap