ASN Bos

Sinds 2015 planten we bomen in het ASN Bos om onze klanten te bedanken.

De bomen worden ieder jaar vanaf november geplant, want dat is tot maart de beste boomplanttijd van het jaar. Ze worden geplant als jonge bomen. Deze zullen uitgroeien tot een volwassen bos. De bomen staan niet op naam. Inmiddels hebben we zo al 4 hectare geplant in samenwerking met Trees for All.

Ligging

Het ASN Bos ligt in het Bentwoud bij Benthuizen, in het Groene Hart van Holland, tussen Zoetermeer en Boskoop. De aanleg van het Bentwoud is vijftien jaar geleden begonnen. Staatsbosbeheer onderhoudt het bos. Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al vele bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Ook voor de bezoeker is er veel te beleven. Zo kun je er heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen en golfen. Of op excursie gaan met de boswachter. Door het hele gebied mag je van de paden af en lekker struinen door het bos.

Vader en dochter helpen op ASN Boomplantdag 2015

Wil je het Bentwoud bezoeken?

Op de website van Staatsbosbeheer vind je bezoekersinformatie, waaronder een plattegrond van het bos en van de omgeving. Je kunt ook je route plannen naar het adres van de golfclub (Boslaan 3, Benthuizen).

, waarmee kunnen we je helpen?