Houd je codes geheim en let goed op je passen

Zorg ervoor dat anderen je digipas, betaalpas en creditcard nooit kunnen gebruiken. Deel je inlogcodes, pincodes en de gegevens van je ASN Digipas, nooit aan anderen. Met deze tips betaal je veilig.

Laat je niet afleiden en bescherm je codes

Laat je niet afleiden als je jouw digipas, betaalpas en creditcard gebruikt. Controleer altijd of je jouw eigen pinpas of creditcard terugkrijgt als je hem gebruikt hebt. Controleer ook direct of je pas nog heel is; vooral de chip wordt wel eens uit de pasjes gehaald. Zorg dat niemand je pincodes te weten kan komen. Denk daarbij aan de pincodes voor je betaalpas en creditcard, App ASN Mobiel Bankieren, ASN Digipas en inloggegevens.

Berg je passen goed op en gebruik je codes alleen zelf

Berg je digipas en betaalpas goed op. Zorg dat je ze niet zomaar kunt verliezen en controleer regelmatig of je jouw passen nog hebt. Gebruik je codes alleen zelf en op de manier die wij aangeven.

Schrijf je codes niet op en kies geen makkelijke codes

Schrijf of sla je codes niet op. Kun je ze echt niet onthouden? Dan mag je ze alleen bewaren in een vorm die jij kunt ontcijferen. Bewaar die informatie niet bij je betaalpas, creditcard of bij computer, tablet of mobiel waarmee je je bankzaken regelt. Kan je zelf een beveiligingscode kiezen? Kies dan een code die niet makkelijk te raden is. Gebruik bijvoorbeeld geen geboortejaar, naam van een familielid of postcode.

Laat niemand meekijken en geef je codes nooit door

Zorg ervoor dat niemand kan meekijken als je je codes intikt. Dat geldt voor je pincodes en voor alle andere codes die je gebruikt bij elektronisch betalen en bij ASN Online Bankieren of Mobiel Bankieren. Geef je beveiligingscodes nooit door aan de telefoon, via e-mail of op een andere manier. ASN Bank vraagt je nooit om je codes, ASN Digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of SMS en niet in een brief.

Meld direct als je pas kwijt of gestolen is

Je ASN Digipas kwijt? Bel de ASN Klantenservice via 070 - 35 69 335. Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Ook buiten kantooruren word je geholpen. Je krijgt dan eerst een bandje te horen. Volg de instructies op het bandje om door te worden verbonden met een security medewerker.

Meld verlies of diefstal van je ASN betaalpas en/of ASN Credicard direct

Tips om veilig te pinnen

  • Scherm de toetsen af bij het intoetsen van je pincode en laat je niet afleiden. Zo kunnen criminelen niet meekijken.
  • Gebruik de geldautomaat niet als je het idee hebt dat je in de gaten wordt gehouden. Bel in dat geval de politie. Meld het daarna ook bij de ASN Klantenservice via 070 - 35 69 335.
  • Komt er geen geld uit de automaat? Loop dan niet weg, maar bel de ASN Klantenservice via 070 - 35 69 335.
  • Berg je betaalpas direct na het pinnen goed op.    , waarmee kunnen we je helpen?