Spaarpotten gebruiken

Wil je sparen met een specifiek doel, zoals een verjaardag, een verbouwing of een vakantie? Verdeel het geld van je spaarrekening dan in digitale spaarpotten. Heb je een gezamenlijke rekening? Dan delen jij en je mederekeninghouder de spaarpotten binnen deze rekening.

Aan de slag met spaarpotten

Je vindt Spaarpotten binnen ASN Online Bankieren en de ASN-app. Log in, ga naar je spaarrekening en klik op de tab Spaarpotten. Je kunt op elke spaarrekening 40 spaarpotten aanmaken en elke spaarpot een zelfgekozen naam, afbeelding en eventueel een doelbedrag geven. Uiteraard blijft het geld op je spaarrekening staan.

Veelgestelde vragen over de nieuwe spaarpotten

 1. Waar vind ik de spaarpotten?
  Ga in ASN Online Bankieren of de app naar je spaarrekening en dan naar de tab Spaarpotten. Hier kun je je spaarpotten zien, aanpassen en nieuwe spaarpotten toevoegen. Geld inleggen of opnemen doe je door op Sparen of Opnemen te klikken onder je spaarpot. Of door bij het overboeken je spaarrekening te selecteren en daarna je spaarpot.

 2. Kan ik mijn spaarpotten delen met mijn partner?
  Ja, je kunt nu samen sparen als je een rekening deelt. Maak je een spaarpot aan? Dan ziet je partner deze spaarpot ook. En andersom. Je deelt de spaarpot op deze rekening. Dat betekent dat je allebei geld kunt overboeken naar de spaarpot, geld kunt opnemen of de spaarpot verwijderen.

 3. Hoeveel spaarpotten kan ik aanmaken?
  Je kunt 40 spaarpotten voor elke spaarrekening aanmaken.

 4. Kan ik meer informatie over mijn spaarpotten op mijn overzicht in ASN Online Bankieren tonen?
  Ja, klik op Overzicht aanpassen op je overzicht in ASN Online Bankieren. Schuif de knop Spaarpotten tonen bij de rekening naar rechts. Je ziet dan op je overzicht het spaardoel, de einddatum en hoeveel je al hebt gespaard.

 5. Hoe kan ik geld uit mijn spaarpot halen?
  Je verdeelt makkelijk geld tussen je spaarpotten door te slepen:

  • Klik op de spaarpot waar je geld uit wilt halen en houd je vinger erop.
  • Sleep naar een andere spaarpot of naar 'Vrij spaargeld' en laat los.
  • Vul het bedrag in dat je wilt overboeken.


  Je kunt ook een bedrag rechtstreeks vanuit een spaarpot naar je tegenrekening overboeken. Klik dan op de knop Opnemen. Of kies bij het overboeken je spaarrekening en dan je spaarpot.

 6. Kan ik elke week of elke maand een vast bedrag overboeken naar mijn spaarpot om mijn spaardoel te halen?
  Nadat je een spaarpot hebt gemaakt, kun je elke week of maand een overboeking inplannen. Klik op Overboeken, kies de rekening waarvandaan je het vaste bedrag wilt overmaken, en kies voor Inplannen. Je ziet een melding in je spaarpot als je je spaardoel hebt gehaald.

 7. Ik heb geld overgeboekt tussen 2 spaarpotten. Waarom zie ik dat niet bij mijn bij -en afschrijvingen?
  Je ziet geen bij- of afschrijving, omdat je op dezelfde spaarrekening geld van de ene naar de andere spaarpot verplaatst. Bij- en afschrijvingen zie je alleen van je externe tegenrekening. Het saldo van de spaarpotten passen we wel aan.

Spaarpotten gebruiken in de ASN-app

De spaarpotten zijn ook beschikbaar in de ASN-app. Wil je de spaarpotten graag gebruiken op je mobiel? Download dan de app van ASN Bank.

Meer informatie over de app