Bankieren zonder Digipas

Je kunt voortaan nog duurzamer bankieren met je ASN-betaalrekening. Je hebt de digipas, een rood plastic apparaatje met chip en batterij, niet meer nodig. Je regelt het meeste direct in de app. Ook inloggen op onze website kan heel eenvoudig zonder digipas.

Op deze pagina vind je informatie over bankieren zonder digipas. Dit geldt voor je particuliere rekening. Voor een zakelijke rekening blijft de digipas vooralsnog wel nodig.

Direct alles regelen in de app

Je regelt alles direct in de app. Een digipas heb je daarvoor niet meer nodig. Je kunt bijvoorbeeld de daglimiet voor overboeken direct aanpassen in de app, tot maximaal € 50.000 per dag. Vraagt
de app nu nog vaak om een digipas? Dan komt dat omdat je digipas nog actief is. Dat gebeurt niet meer nadat je de digipas hebt uitgezet.

Inloggen en bankieren op de website zonder digipas

Met de app log je met een handomdraai ook in op de website. Dit doe je door de QR-code op het inlogscherm te scannen met de scanner in de ASN-app. Hieronder lees je stap voor stap hoe dit werkt.

Stap 1: Ga op de website naar 'Inloggen'

Stap 2: Kies de knop 'ASN Bank app'

Stap 3: Open de scanner in de ASN-app

Stap 4: Scan de QR-code met de app

Stap 5: Kies in de app voor ondertekenen

Stap 6: Rond het inloggen af in de app

Je overboeking of wijziging bevestig je op dezelfde manier met het scannen van een QR-code.

Back-up voor de app

Ben je je telefoon of tablet kwijt, of bankier je soms liever op de website? Dan kan je een browsercode aanmaken. Die werkt alleen op het apparaat waarop je die code aanmaakt. Zo kun je altijd bij je geld.

Verwijder je digipas voor de veiligheid

Natuurlijk weet je dat je moet oppassen dat je digipas of codes niet in verkeerde handen vallen en dat wij er als bank nooit om vragen. Toch kan een fraudeur zo gewiekst zijn, dat de meest voorzichtige mensen er soms nog intrappen. Verwijder dus voor de veiligheid je digipas volgens de instructies hieronder. Daarna kun je de digipas recyclen door het in te leveren als klein chemisch afval of terug te sturen naar ons antwoordnummer.

Zo verwijder je de digipas:

In de app

In ASN Online Bankieren

Als je de digipas wilt blijven gebruiken

Wil je nog even wennen aan de andere manier van bankieren? Je kunt je digipas blijven gebruiken tot die het niet meer doet. Een nieuwe digipas aanvragen is niet meer mogelijk. Kom je daardoor in de problemen? Neem dan even contact op met de ASN Klantenservice. Onze medewerkers denken graag met je mee. Het is misschien even wennen, maar veel klanten hebben al geen digipas meer en vinden bankieren zonder digipas makkelijker en sneller.

Zo bankier je duurzamer

Het plastic apparaatje met chip was een doorn in ons oog, maar lange tijd helaas noodzakelijk voor een betaalrekening. We hopen dat je net zo blij bent als wijzelf dat je nu voortaan zonder dit apparaatje kan bankieren. Met onze honderdduizenden klanten is dit echt een duurzame stap vooruit.

Bankieren zonder digipas is veilig

De ontwikkelingen op het gebied van veilig online bankieren gaan snel. De digipas wordt langzaam maar zeker vervangen door andere veiligere inlogmiddelen, zoals de ASN-app en QR-code. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig online kan blijven bankieren bij ASN Bank.

Waarom is mobiel bankieren veilig?

  • De ASN-app is beveiligd met een cijfercode of een vingerafdruk/gezichtsscan. Derden kunnen dus niet zomaar je app gebruiken.
  • De app logt automatisch uit. Dus er is geen risico dat derden er geld mee kunnen overmaken wanneer je je telefoon een keer vergeet uit te zetten.
  • De verbinding met de app is extra beveiligd door gebruik te maken van een versleutelde verbinding. Daardoor is het niet mogelijk om het dataverkeer te onderscheppen en te misbruiken.