24 november 2020

Vanaf 1 maart 2021 betalen klanten met een bedrag boven de € 250.000 op hun rekening rente over een deel van hun saldo. Helaas zien wij ons hiertoe genoodzaakt. Onze belofte is onveranderd: we investeren je spaargeld op een verantwoorde, duurzame manier.

Vanaf 1 maart 2021 betalen particuliere en zakelijke klanten - 0,5% rente over het deel van het saldo dat hoger is dan € 250.000. Deze rente is variabel en kan wijzigen. Over je saldo tot € 250.000 rekenen we geen rente. De actuele rentepercentages staan altijd op asnbank.nl/rente.

Rente per maand

Voor particuliere spaar- en beleggingsrekeningen en voor alle zakelijke rekeningen geldt vanaf 1 januari 2021 dat de rente voortaan per maand wordt ontvangen of betaald.

Beperkt aantal rekeningen

Voor particuliere en zakelijke spaar-, betaal- en beleggingsrekeningen beperken we het aantal rekeningen per rekeninghouder. Je kunt straks maximaal twee spaar- en twee beleggingsrekeningen en drie betaalrekeningen op jouw naam hebben. Daarnaast mag je per product maximaal één zakelijke rekening op jouw naam hebben.

Uitzonderingen

De wijzigingen gelden niet voor onze jeugd betaalrekeningen: ASN Juniorrekening, ASN Jongerenrekening, ASN Studentenrekening. Voor deze rekeningen gold al een maximum van 1 betaalrekening per rekeninghouder. Voor deze rekeningen én voor het geld dat vaststaat in ASN Depositosparen en ASN Jeugdsparen blijf je rente ontvangen zoals je gewend bent.

Wijzigingen ASN Bankrekening

Vanaf 1 februari 2021 wijzigt een aantal zaken voor de ASN Bankrekening, onze betaalrekening voor volwassenen:

  • Kosten worden € 1,90 per maand per rekening in plaats van per persoon. De kosten voor een extra betaalpas worden € 1,50 per maand. Heb je een gezamenlijke rekening met 2 passen dan betaal je vanaf 1 februari 2021 maandelijks geen € 3,80 maar € 3,40.
  • Rente op deze betaalrekening gaat naar 0% voor saldo tot € 250.000, en – 0,5% daarboven.
  • De kosten voor rood staan gaan veranderen.

Meer informatie

We hebben alle besproken wijzigingen ook in onze voorwaarden doorgevoerd. Deze voorwaarden kun je terugvinden op asnbank.nl. Er is een pagina voor particuliere klanten en voor zakelijke klanten.

Heb je een vraag over deze veranderingen? Bel dan gerust met de ASN Klantenservice op 070 – 35 69 335. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar informatie@asnbank.nl.

Delen op: