Rentekorting op je ASN Hypotheek

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, heb je recht op een rentekorting op je hypotheek. Lees meer over deze korting en wanneer je deze korting ontvangt.

Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, heb je recht op een rentekorting op je hypotheek. Namelijk:

  • Je sluit een ASN Hypotheek af en financiert je energiebesparende maatregelen met het leningdeel ASN Duurzaam Wonen en/of
  • Je sluit een ASN Hypotheek af op een nieuw te bouwen woning en/of
  • Je sluit een ASN Hypotheek af op een woning met een definitief energielabel A of hoger

In deze gevallen kan je korting op de rente van je ASN Hypotheek ontvangen.

Sluit je een ASN Hypotheek af en voldoe je aan één of meer van bovengenoemde voorwaarden? Dan gaat de korting in vanaf het moment van afsluiten. Heb je al een ASN Hypotheek afgesloten? Dan controleren we na afloop van de rentevaste periode of je aan de voorwaarden voldoet. Als dat zo is, bieden we voor de nieuwe rentevaste periode de korting aan die dan geldt. Deze kan hoger, gelijk of lager zijn.

Krijg je de rentekorting omdat je energiebesparende maatregelen financiert of hebt gefinancierd met het leningdeel ASN Duurzaam Wonen?

Dan geldt de korting voor de hele looptijd van je ASN Hypotheek. De hoogte van de korting wordt per rentevaste periode van je ASN Hypotheek vastgesteld. Na afloop van de rentevaste periode van je ASN Hypotheek bieden wij de korting aan die dan geldt voor de nieuwe rentevaste periode. Deze korting kan dan hoger, gelijk of lager zijn.

Krijg je de korting omdat je een ASN Hypotheek afsluit of hebt afgesloten op een nieuw te bouwen woning of op een woning met een definitief energielabel A of hoger?

Dan geldt de korting voor de duur van de rentevaste periode van je ASN Hypotheek. Na afloop van de rentevast periode van je ASN Hypotheek controleren we of de woning nog steeds een energielabel A of hoger heeft. Als dat zo is, bieden we voor de nieuwe rentevaste periode de korting aan die dan geldt voor de nieuwe rentevast periode. Deze korting kan hoger, gelijk of lager zijn. Heeft de woning geen energielabel A of hoger, dan bieden we geen korting meer aan voor de nieuwe rentevaste periode.

Kreeg je de korting omdat je zowel een ASN Duurzaam Wonen leningdeel hebt afgesloten én er sprake was van een nieuwbouwwoning of woning met definitief energielabel A of hoger? Dan gelden de voorwaarden die gelden wanneer je de korting hebt gekregen omdat je energiebesparende maatregelen hebt gefinancierd met het leningdeel ASN Duurzaam Wonen.

Weten hoeveel rentekorting je krijgt? Bekijk de actuele rentetarieven.

Lees meer over hypotheken


Actuele hypotheekrente
Extra aflossen
Mijn ASN Hypotheek

,
waarmee kunnen we je helpen?