Biobased dakisolatie van Solease

Warmte stijgt op, ook in huis. Het isoleren van je dak kan daarom veel energie schelen en het wooncomfort vergroten. Onze installatiepartner Solease biedt al verschillende vormen van dakisolatie aan en voegt daar nu twee nieuwe opties aan toe: isolatie met cellulose van krantenpapier en met platen van grasvezel. Dit zijn natuurlijke, biobased materialen met bijna dezelfde isolatiewaarde als reguliere materialen. Met de huisscan van Solease kan je snel checken welke vorm van verduurzaming voor jouw huis geschikt is.

De dakisolatie van Solease

Onze installatiepartner Solease helpt al sinds 2011 met het verduurzamen van huizen op het gebied van zonnepanelen (huur of koop) en isolatie. Sinds september 2023 heeft Solease het isolatie-aanbod uitgebreid met twee mogelijkheden voor biobased dakisolatie met natuurlijke materialen, speciaal voor ASN Bank. Zo kan je nu je dak isoleren met platen van een mix van gras en gerecycled vlas. Ook losse cellulosevlokken gemaakt van gerecycled krantenpapier zijn als optie toegevoegd. Het mooie van deze materialen is dat het eigenlijk gaat om restproducten (oude kranten, gemaaid gras). Die worden nu niet weggegooid, maar vinden een goede nieuwe bestemming als isolatiemateriaal. 

Het verbeteren van de isolatie van je dak en andere onderdelen van je huis is sowieso de eerste stap bij energie besparen. Met isolatie verliest je huis minder warmte, zodat je minder hoeft te stoken. Dakisolatie kan ook helpen om het binnenklimaat comfortabeler te krijgen. Het isoleren van je dak moet wel op de juiste manier gebeuren, om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vocht- of ventilatieproblemen ontstaan. ASN Bank helpt je voor dakisolatie daarom graag op weg door te verwijzen naar onze installatiepartner Solease. 

Heb jij interesse in biobased dakisolatie? Doe de huisscan op de site van Solease via onderstaande link.

Doe de Solease huisscan

Isoleren met cellulose

De cellulosevlokken van Solease worden gemaakt van gerecycled krantenpapier. Hier worden minerale zouten aan toegevoegd. Voor isolatie met cellulosevlokken wordt een folie gespannen op de dakbalken. Hierna wordt de ruimte tussen de folie en het plafond volgeblazen met cellulosevlokken. Vrouw met cellulose in handen

Grasisolatieplaten

Solease werkt met isolatieplaten die voor het grootste deel zijn gemaakt van ‘afvalgras’ afkomstig van het maaien van bermen en natuurgebieden. Voor isolatie van het dak worden de platen op maat gezaagd, en tegen het dakbeschot of tussen de dakbalken bevestigd. In de platen zit naast gras ook gerecycled jute verwerkt. Ook hier zijn minerale zouten toegevoegd voor bescherming. De platen zijn verlijmd met een synthetisch middel. Verlijming met biobased middelen wordt onderzocht, maar is nog niet mogelijk.  

Isolatieplaat gemaakt van bermgras

Een isolatieplaat bestaat uit gemaaid gras van bermen en natuurgebieden.

Veelgestelde vragen over biobased isolatie

Lees meer over duurzaam wonen


Vanaf Hier: Wat zijn biobased bouwmaterialen?
Vanaf Hier: Duurzame bouwmaterialen voor je klus of verbouwing
De energiebespaarlening van het Warmtefonds