Inzicht in je geld in ASN Online Bankieren en de ASN-app

Met Inzicht in je geld in ASN Online Bankieren of de ASN-app houd je goed in de gaten waar je geld elke maand naartoe gaat. Je ziet snel of je inkomsten of uitgaven veranderen en waarop je misschien kunt besparen.

Nieuwe functie in de app

Als je een betaalrekening bij ons hebt, vind je Inzicht in je geld standaard onderin de app en ook als je inlogt in ASN Online Bankieren. Het kost niets extra en is net zo veilig en privé als internetbankieren. Alleen jij hebt toegang tot je gegevens.

Houd zicht op je uitgaven

Met Inzicht in je geld zie je snel en makkelijk:

  • Hoeveel je elke maand overhoudt of tekort komt
  • Wat je grootste bestedingen zijn
  • Hoe je inkomsten of uitgaven veranderen
  • Op welke uitgaven je kunt bezuinigen
  • Later dit jaar: of je binnen je eigen budget blijft

Overzicht van je inkomsten en uitgaven

In Inzicht in je geld zie je de inkomsten en uitgaven op je rekeningen. Deze inkomsten en uitgaven staan overzichtelijk geordend in categorieën zoals boodschappen, vervoer, huur & hypotheek en kleding. De inkomsten en uitgaven van verschillende maanden kun je zo gemakkelijk vergelijken.

Inkomsten en uitgaven automatisch ingedeeld in categorieën

Inzicht in je geld herkent veel inkomsten en uitgaven automatisch en zet ze in een categorie. Als je met je betaalpas betaalt bij het benzinestation, valt die uitgave automatisch onder Vervoer. Komen inkomsten en uitgaven in een verkeerde categorie? Of worden ze niet automatisch herkend en komen ze in Overig? Dan kun je ze zelf indelen in een andere categorie als je op een bij- of afschrijving klikt.

Goed om te weten: Het is niet mogelijk om je eigen categorieën te verzinnen en toe te voegen.

Blijf binnen je eigen budget

In de loop van dit jaar kun je ook budgetten instellen onder Inzicht in je geld. Vind je het belangrijk om niet te veel uit te geven aan bijvoorbeeld uitgaan of kleding? Stel dan je eigen maximumbedrag in voor een bepaalde categorie of meerdere categorieën samen. Je krijgt een seintje als je bijna over je budget heen gaat. Zo houd je grip op je uitgaven.

Inzicht in je geld ook uitproberen?

  1. Log in bij ASN Online Bankieren of open de ASN-app.
  2. Klik in je overzicht of op een rekeningpagina op Inkomsten en uitgaven in het blokje Inzicht in je geld.
  3. Na het opstarten krijg je een korte uitleg over hoe het werkt.

Veelgestelde vragen over Inzicht in je geld