ASN Bank Wereldprijs helpt duurzame ondernemers

De ASN Bank Wereldprijs wordt sinds 2008 door ons georganiseerd om duurzaam ondernemerstalent te helpen groeien. Het is een uitdagend traject waar de deelnemers kans maken op training, coaching, publiciteit én een geldprijs. In de afgelopen jaren vormde de prijs al een succesvolle springplank voor ondernemingen als Fairphone, Yoni, Seepje en Somnox.

641x bekeken

Met de ASN Bank Wereldprijs en onze community Voor de Wereld van Morgen dragen we bij aan het succes van duurzame ondernemers. Samen met deze duurzame ondernemers kan ASN Bank meer impact maken in het verduurzamen van onze samenleving.

Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2017 - Foto: Wim Hollemans

Innovatieve oplossingen voor duurzame vraagstukken

De afgelopen jaren heeft de ASN Bank Wereldprijs bewezen dat zij duurzaam ondernemerstalent in de dop weet te (h)erkennen. We zijn dan ook erg trots op het succes dat alle oud-winnaars inmiddels ten deel valt. Hieronder delen we enkele van hun verhalen.

Slaapproblemen verhelpen zónder pillen

De uitvinders van ’s werelds eerste slaaprobot willen mensen helpen om op natuurlijke wijze in slaap te vallen. Slapeloosheid is een groeiend probleem dat nu vaak enkel kan worden geadresseerd met medicijnen. De ondernemers van Somnox willen daar iets aan doen. In 2017 wonnen ze de ASN Bank Wereldprijs en sindsdien gaan ze als een speer. “Het winnen van de ASN Bank Wereldprijs is echt een keurmerk dat zorgt voor een bepaald vertrouwen. Probeer het maar eens waar te maken als start-up. Het winnen van de Wereldprijs was voor ons social proof, voor zowel klanten als bedrijven.” De slaaprobot van Somnox ligt vanaf oktober 2018 in de winkels, in eerste instantie bij alle Auping Plaza’s in Nederland. Online is de robot al te bestellen.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Tampons zonder schadelijke chemicaliën

Yoni maakt tampons, maandverband en inlegkruisjes van biologisch katoen. Dus zonder plastic of parfum dat in reguliere producten wordt gevonden. Met hun idee wonnen de ondernemers € 10.000 tijdens de finale van de ASN Bank Wereldprijs 2014. Een vliegende start, want een jaar later werd Yoni opgenomen in het assortiment van Etos, nog een jaar later in die van Albert Heijn en inmiddels wordt er uitgebreid naar België, Duitsland en Groot-Brittannië. “De adviezen, coaching en training die je krijgt in het voortraject zijn zo ontzettend waardevol. Iedereen die een goed idee heeft, zou ik echt aanraden om mee te doen aan de Wereldprijs.”

’s Werelds eerlijkste smartphone

Het is al weer even geleden, maar in 2011 stond Fairphone in de finale van de ASN Bank Wereldprijs. Een verschil maken in de elektronica-industrie gaat niet over één nacht ijs, maar inmiddels is de Fairphone 2 op de markt en wordt er met hulp van crowdfunding gewerkt aan de ontwikkeling van een Fairphone 3.

Mede dankzij het winnen van de Wereldprijs kon ondernemer Bas van Abel aan de slag met zijn idee voor een smartphone die op eerlijke wijze is geproduceerd. Inmiddels heeft de Fairphone wereldwijd aandacht gekregen en zijn er al duizenden verkocht.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant