Overstapservice

Wil je overstappen van je huidige bank naar ASN Bank? Wij helpen je graag. Met de Overstapservice stap je makkelijk over, zonder dat je betalingsverkeer wordt onderbroken.

De Overstapservice is een initiatief van een aantal Nederlandse banken. De service zorgt ervoor dat je betalingsverkeer soepel doorloopt tijdens de overstap. De Overstapservice is niet verplicht. Je kunt het ook zelf regelen.

De Overstapservice: dit wordt er geregeld

Ga je overstappen van bank? Dan is het handig om de Overstapservice te gebruiken. Misschien heb je wel een creditcard of een hypotheek via je oude bank. Neem contact op met je oude bank om te zien of dit gevolgen heeft voor je overstap. Gedaan? De Overstapservice regelt 3 dingen voor je:

 1. Alle organisaties met een Nederlandse betaalrekening die van je oude betaalrekening afschrijven worden op de hoogte gebracht.
 2. Je bijschrijvingen en afschrijvingen worden 13 maanden lang automatisch doorgeleid van je oude betaalrekening naar je nieuwe ASN-betaalrekening.
 3. Een maand voor de Overstapservice stopt, krijg je bericht. Je kunt dan checken of alle organisaties waar je geld van ontvangt nu je ASN-betaalrekening gebruiken.


Overstapservice aanvragen

Heb je al een ASN-betaalrekening geopend? Vraag dan de Overstapservice aan via Online Bankieren. Na het inloggen, klik je op  'Instellingen' > 'Overstapservice'. Goed om te weten: je oude betaalrekening moet nog actief zijn om de Overstapservice te kunnen gebruiken. Het duurt minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden voordat de Overstapservice in gaat nadat je de service hebt aangevraagd.

Lees meer over overstappen naar ASN Bank

Overstappen: wat doe je zelf?

Er zijn 3 dingen die je zelf kunt doen zodat je overstap naar ASN Bank zo soepel mogelijk verloopt.

1. Geef je rekeningnummer door

Alle organisaties met een Nederlands rekeningnummer brengen we op de hoogte van de overstap. Vaak zijn er nog personen en organisaties die je zelf moet informeren. Geef je rekeningnummer door aan:

 • je familie en vrienden.

 • bedrijven met een buitenlands rekeningnummer, zoals streamingdiensten.

 • partijen waar je geld van krijgt. Bijvoorbeeld de Belastingdienst en je werkgever.

   Controleer je rekeningoverzicht

   Zie je op je rekeningoverzicht ‘Overstapservice via’? Dan heeft een bedrijf of persoon nog je oude rekeningnummer. Geef je nieuwe rekeningnummer zelf door. Je doet dit bij een bedrijf meestal online of via de klantenservice. Of gebruik de Overstapkaart.

   2. Stel je periodieke betalingen in

   Heb je periodieke betalingen? Vergeet niet om die zelf in te stellen bij je nieuwe ASN-betaalrekening. Ga naar Online Bankieren om je betalingen in te stellen.

   3. Zet geld op je nieuwe betaalrekening

   Zorg dat er geld op je nieuwe ASN-betaalrekening staat, voordat de Overstapservice in gaat. Daarna worden automatische incasso’s vanaf je nieuwe betaalrekening afgeschreven. Daarom is het belangrijk dat er op dat moment wel voldoende saldo op staat om de incasso te kunnen doen.

   Wil je het saldo op je oude betaalrekening nog aanvullen? Dan is dat alleen mogelijk door het bedrag over te maken van de nieuwe naar de oude rekening.

   De Overstapservice als zakelijke klant

   Heb je nog geen zakelijke betaalrekening bij ASN Bank? Open dan eerst ASN Betalen Zelfstandigen. Heb je een rekening? Dan kun je via Online Bankieren de Overstapservice aanvragen.

   Hulp nodig? Bel ons Overstapteam

   Heb je hulp nodig bij het overstappen? Neem direct contact op met ons Overstapteam op 070 - 35 69 335. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Of mail naar informatie@asnbank.nl.

   Meer weten over de Overstapservice?

   De Overstapservice is een initiatief van alle Nederlandse banken samen. Zo kunnen klanten zonder moeite van bank wisselen. Wil je precies weten hoe de Overstapservice werkt? Ga dan naar de website van de Overstapservice

    , waarmee kunnen we je helpen?