Piet Sprengers - Duurzaamheidsaanjager


Changing the rules: hoe bereik je duurzame verandering?

“Verduurzaming bereik je door lef te hebben, ambitieuze doelen te stellen, het helemaal anders te doen en samen te werken. Niet de haalbaarheid, maar wat nodig is moet centraal staan bij verduurzaming.”Wie is Piet Sprengers?

Piet Sprengers is dé aanjager van verduurzaming. Hij houdt zich al zijn hele carrière bezig met de positieve invloed van geld op duurzaamheid. Zo was hij oprichter van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Inmiddels werkt hij namens ASN Bank al bijna 15 jaar op een creatieve manier aan een positieve invloed op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Zo stond hij aan de wieg van de klimaatneutraliteit van de bank en haar beleggingsfondsen.

Piet vindt het belangrijk om de kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan te delen, vooral met jongeren. Hij gelooft in de noodzaak en kracht van het bouwen van draagvlak voor de lange termijn. Zijn doel: maximale impact om een betere wereld te realiseren vanuit de financiële sector. Hoe kan de sector haar verantwoordelijkheid nemen voor een betere samenleving?

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen! Het verhaal van Piet verhaal is oprecht, inspireert, verrast en helpt de hele zaal te overtuigen dat er écht iets moet veranderen. En hij weet ook hoe. Op intrigerende wijze vertelt Piet over zijn waarnemingen en bevindingen.

Misschien ken je Piet van:

  • Podcast BNR, The Green Quest: Wel of niet investeren in fossiel? (augustus 2019)
  • “Iedereen werkt aan duurzaamheidsrisico’s. Wordt de wereld daar duurzamer van? Niet per se, want ondernemingen pakken de risico’s aan die zij zelf lopen” - Het Financieele Dagblad (februari 2019)
  • “Met de methodiek die de PCAF-leden gezamenlijk hebben ontwikkeld kunnen we onze invloed meten. Daarmee kunnen financiële instellingen keuzes kunnen maken om hun CO2-uitstoot te verminderen” - Duurzaam Bedrijfsleven.
  • “De CO2-afdruk gaat natuurlijk niet alleen om vervuiling van kantoren en bedrijfsauto's, maar van al het uitstaande geld, over de hele keten” - Trouw (december 2017)
  • Opiniestukken in Trouw: ‘Er is geen tijd meer voor ja maar
  • Piet over duurzaam consumeren op TedX Amstelveen.

Piet is beschikbaar voor:

  • Lezingen
  • Paneldiscussies
  • Interviews

Wil je in contact komen met Piet?

Neem dan contact op met een van onze communicatieadviseurs: Sanne Stadler of Britt Enthoven.

Download hier de pdf

, waarmee kunnen we je helpen?