Piet Sprengers - Duurzaamheidsaanjager


Changing the rules: hoe bereik je duurzame verandering?

“Verduurzaming bereik je door lef te hebben, ambitieuze doelen te stellen, het helemaal anders te doen en samen te werken. Niet de haalbaarheid, maar wat nodig is moet centraal staan bij verduurzaming.”Wie is Piet Sprengers?

Piet Sprengers is dé aanjager van verduurzaming. Hij houdt zich al zijn hele carrière bezig met de positieve invloed van geld op duurzaamheid. Zo was hij oprichter van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling. Inmiddels werkt hij namens ASN Bank al bijna 15 jaar op een creatieve manier aan een positieve invloed op klimaat, biodiversiteit en mensenrechten. Zo stond hij aan de wieg van de klimaatneutraliteit van de bank en haar beleggingsfondsen.

Piet vindt het belangrijk om de kennis die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan te delen, vooral met jongeren. Hij gelooft in de noodzaak en kracht van het bouwen van draagvlak voor de lange termijn. Zijn doel: maximale impact om een betere wereld te realiseren vanuit de financiële sector. Hoe kan de sector haar verantwoordelijkheid nemen voor een betere samenleving?

Voor wie?

Eigenlijk voor iedereen! Het verhaal van Piet verhaal is oprecht, inspireert, verrast en helpt de hele zaal te overtuigen dat er écht iets moet veranderen. En hij weet ook hoe. Op intrigerende wijze vertelt Piet over zijn waarnemingen en bevindingen.

Piet vertelt over:

 1. Duurzaamheid & de echte definitie: Wat is duurzaamheid? Wanneer spreken we er wel van, en wanneer juist niet? Bestaat er zoiets als 100% duurzaam? En kan duurzaamheid strak gedefinieerd worden? Een verhaal over de historie, definities, dilemma’s en keuzes van duurzaamheid en waarom we het daar zo weinig over hebben.
 2. Duurzaamheid & het debat: Waarom zou je je druk maken over duurzaamheid? Waarom zouden we verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van komende generaties of arme landen? En waarom kiezen we niet voor ‘na ons de zondvloed’? Een verhaal over waarden en normen in het duurzaamheidsdebat.
 3. Duurzaamheid & de rol van de financiële sector: Wat is de rol van de financiële sector bij verduurzaming? Hoe gaat de sector om met (des)investeringen en engagement? En wat mag je van ze verwachten? Een verhaal over financiële instellingen en hun rol bij duurzaamheid.
 4. Duurzaamheid & de rol van de consument: Wat is de rol van consumenten bij verduurzaming? Is die rol er, en zo ja, hoe groot is die? En maakt jouw handelen écht een verschil? Een verhaal over de manier waarop je als consument een steentje bijdraagt aan duurzaamheid.
 5. Duurzaamheid & de samenleving: Wat voor samenleving willen we? Hoe ziet die toekomst eruit? En welke stappen moeten we daarvoor nog zetten? Een verhaal over de ultieme toekomstige duurzame samenleving.

Misschien ken je Piet van:

  Piet is beschikbaar voor:

  • Lezingen
  • Paneldiscussies
  • Interviews

  Wil je in contact komen met Piet?

  Neem dan contact op met onze communicatieadviseur Monique Messelink.

  Download hier de pdf