Populair GoPro goedgekeurd voor belegging

Den Haag • 5 oktober 2017

Ze zijn de laatste jaren enorm populair bij bijvoorbeeld surfers, snowboarders en vloggers: de kleine camera’s van GoPro die in je handpalm passen. GoPro is Amerikaanse fabrikant van actioncamera’s voor het filmen van extreme sporten en andere activiteiten. Het doel van GoPro is om ervaringen vast te leggen en te delen. De camera’s van GoPro zijn de meest compacte en veelzijdige ter wereld. Onlangs werd GoPro goedgekeurd voor belegging in het ASN Duurzaam Aandelenfonds.

Goed ketenbeleid

GoPro laat zijn producten vooral in risicolanden maken. Het bedrijf heeft uitgebreid ketenbeleid om ervoor te zorgen dat dit op een eerlijke manier gebeurt. In dit beleid behandelt GoPro mensenrechten, bestuur en milieu. Zo moeten alle leveranciers voldoen aan de GoPro Supplier Corporate Social Responsibility Code of Conduct. Deze geeft richtlijnen voor onderwerpen als kinderarbeid, vakbondsvrijheid en gezonde, veilige arbeidsomstandigheden.

Koploper op milieugebied

Ook op milieugebied is GoPro een koploper. Het bedrijf moedigt leveranciers aan hun impact op het milieu te minimaliseren. Voor de materialen die worden gebruikt – waaronder de conflictgrondstof coltan – heeft GoPro goed, vooruitstrevend beleid.

Standaarden en audits

GoPro baseert zijn beleid op de standaarden van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, Social Accountability International en het Ethical Trading Initiative. Deze regels gelden ook voor de leveranciers van de leveranciers. Zij moeten een beheersysteem hebben om nakoming van de regels monitoren. GoPro voert zelf audits uit en laat ook ook externe audits uitvoeren.

Lees meer over het ASN Duurzaam Aandelenfonds of bekijk het beleggingsuniversum.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen, die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank is onderdeel van de Volksbank.

Delen op: