Wat moet ik weten voor mijn belastingaangifte over 2023?

Halverwege februari 2024 ontvang je van ons financiële informatie over 2023. Waar je deze informatie vindt en hoe je de informatie over je rekeningen gebruikt bij je aangifte inkomstenbelasting lees je op deze pagina.


Informatie over je ASN-rekeningen

De jaaroverzichten van je rekeningen, beleggingsrekeningen (inclusief waardestaten) en eventuele hypotheek van het vorige jaar worden in februari beschikbaar gesteld in ASN Online Bankieren, in de ASN-app of per post.

Jaaroverzicht na inloggen op asnbank.nl

Om je jaaroverzicht in te zien ga je in de ASN-app of online bankieren omgeving naar: Zelf regelen > Documenten.

SPAREN

BETALEN

BELEGGEN

HYPOTHEKEN

Controleer je aangifte

Wij werken eraan mee dat de aangifte inkomstenbelasting zoveel mogelijk automatisch vooraf wordt ingevuld. Dat merk je als je het aangifteformulier van de Belastingdienst na 1 maart 2024 downloadt. Je kunt er dan voor kiezen dat de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, direct in je aangifteformulier worden gezet. Bijvoorbeeld de details van je ASN-rekeningen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de gegevens juist zijn en dat je aangifte correct is. Controleer daarom goed de gegevens die de Belastingdienst in je aangifteformulier heeft gezet.

Crowdfunders opgelet

Ben je crowdfunder van projecten waarop ASN Bank of Vanaf Hier je attent heeft gemaakt? Deze investeringen zijn leningen aan derden. Je geeft ze aan in box 3 bij je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt er (boven het heffingsvrije vermogen) jaarlijks vermogensrendementsheffing over. Wil je weten welk bedrag je al hebt teruggekregen en welk bedrag er nog uitstaat als lening? Log in bij oneplanetcrowd.nl en ga naar Mijn portefeuille. Daar vind je per project de nodige informatie, plus je financieel jaaroverzicht.

Vragen en informatie

Heb je vragen? Bel dan gerust met de ASN Klantenservice op 070 - 35 69 335. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.