Wat moet ik weten voor mijn belastingaangifte over 2018?

Informatie over je ASN-rekeningen

Begin 2019 ontvang je van ons financiële informatie. Welke informatie is dat en hoe gebruik je die bij je aangifte inkomstenbelasting 2018? Dat lees je op deze pagina.

Controleer je aangifte

Wij werken eraan mee dat de aangifte inkomstenbelasting zoveel mogelijk automatisch vooraf wordt ingevuld. Dat merk je als je het aangifteformulier van de Belastingdienst na 1 maart 2019 downloadt. Je kunt er dan voor kiezen dat de gegevens die bij de Belastingdienst bekend zijn, direct in je aangifteformulier worden gezet. Bijvoorbeeld de details van je ASN-rekeningen. Je bent er zelf verantwoordelijk voor dat de gegevens juist zijn en dat je aangifte correct is. Controleer daarom goed de gegevens die de Belastingdienst in je aangifteformulier heeft gezet.

Crowdfunders opgelet

Ben je crowdfunder van projecten waarop ASN Bank of Voor de Wereld van Morgen je attent heeft gemaakt? Deze investeringen zijn leningen aan derden. Je geeft ze aan in box 3 bij je aangifte inkomstenbelasting. Je betaalt er (boven het heffingsvrije vermogen) jaarlijks vermogensrendementsheffing over. Wil je weten welk bedrag je al hebt teruggekregen en welk bedrag er nog uitstaat als lening? Log in bij oneplanetcrowd.nl en ga naar Mijn portefeuille. Daar vind je per project de nodige informatie, plus je fiscale jaaroverzicht.

Verzending per post

Als je je mutaties per post ontvangt, proberen wij de informatie per rekening zoveel mogelijk in één envelop te versturen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Soms zit er door het samenvoegen een dubbele adresdrager in de envelop. Wij vragen je begrip hiervoor.

Vragen en informatie

Heb je vragen? Bel dan gerust met de ASN Klantenservice op 070 - 35 69 335 (maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur), of stuur een e-mail naar informatie@asnbank.nl. Vergeet niet daarin je rekeningnummer of adres te vermelden.