Voor de Wereld van Morgen lanceert Duurzame Kieswijzer

16 februari 2021

ASN Bank lanceert vandaag een Duurzame Kieswijzer op haar inspiratieplatform Voor de Wereld van Morgen. Acht van de negen op dit moment grootste politieke partijen reageerden hiervoor op stellingen over het klimaat, plasticvervuiling, onze natuur en mensenrechten. Met de Duurzame Kieswijzer geeft ASN Bank kiezers meer inzicht in de duurzame standpunten van politieke partijen. Zo kunnen ze eenvoudiger tot een politieke en duurzame keuze komen.

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart kiest Nederland welke politici en politieke partijen de komende vier jaar ons land mogen regeren. Het nieuw te vormen kabinet staat voor een enorme opgave, om tegelijkertijd met de economie ook de natuur te herstellen en de uitstoot van broeikasgassen drastisch terug te brengen. Met onze stem hebben wij invloed op de samenstelling van dit kabinet en daarmee de duurzame ambities van de nieuwe regering.

Tien stellingen over duurzaamheid

Voor de ontwikkelingen van de Duurzame Kieswijzer lichtte de redactie van Voor de Wereld van Morgen de partijprogramma’s door van de negen partijen die op vijf zetels of meer in de peilingen staan*. Daarnaast reageerden acht van deze partijen op tien stellingen die de redactie hen voorlegde. Ze gaven bijvoorbeeld hun reactie op de stelling ‘Nederland mag in 2030 alleen nog maar hernieuwbare energie gebruiken’ en ‘Er mogen geen producten meer worden gemaakt van virgin (nieuw) plastic’. Alleen de PVV reageerde niet op de oproep van de redactie.

Wat de duurzame standpunten zijn van de negen politieke partijen en hoe ze reageerden op de stellingen is te bekijken op Voordewereldvanmorgen.nl/duurzame-kieswijzer.

* CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, PvdD, PVV, SP en VVD

Campagne op Instagram

Om aandacht te vragen voor de Duurzame Kieswijzer en kiezers te stimuleren hun mening te vormen over duurzame standpunten, ondersteunen we de kieswijzer met een campagne op het Instagram-kanaal van Voor de Wereld van Morgen. In deze campagne geven we volgers de mogelijkheid om eerst zelf aan te geven hoe ze tegen de tien stellingen aankijken, voordat we de reactie van politieke partijen delen. Zo kan men eerst zelf een mening vormen en daarna kijken welke partijen daar het beste bij aansluiten.

Voor de Wereld van Morgen: inspiratie om steeds duurzamer te worden

Voor de Wereld van Morgen is al sinds 2008 het duurzame inspiratieplatform en de ondernemerscommunity van ASN Bank. Op Voordewereldvanmorgen.nl zijn verhalen te vinden over groene trends en duurzame innovaties die inspireren om duurzame keuzes te maken. Ook ontdek je bij Voor de Wereld van Morgen vernieuwende duurzame start-ups. ASN Bank steunt deze duurzame ondernemers met publiciteit, coaching en de jaarlijkse ASN Bank Wereldprijs.

Delen op: