Den Haag • 13 april 2017

De Franse vloerenfabrikant Tarkett is goedgekeurd voor de ASN Beleggingsfondsen. Tarkett maakt vloeren voor huizen, scholen, bedrijven, horeca en nog veel meer soorten gebouwen. In 2011 begon het bedrijf met een circulaire aanpak. Het gebruikt zoveel mogelijk hernieuwbare en natuurlijke materialen. Ook probeert het verspilling van grondstoffen te voorkomen. Tarkett is een koploper in de productie van circulaire vloeren.

15.000 ton vloeren hergebruikt

In 2015 nam Tarkett het Nederlandse vloerenbedrijf Desso over. Dit produceert al jaren volgens de circulaire bedrijfsvoering, ofwel het cradle-to-cradle-principe. Desso lijkt Tarkett sindsdien te stimuleren en te inspireren om dit verder te ontwikkelen. Cradle-to-cradle houdt in dat als de levenscyclus van een product op zijn einde loopt, het wordt ingenomen en hergebruikt. Bijvoorbeeld als grondstof of onderdeel van een nieuw product.Tarkett verzamelde in 2015 15.000 ton aan gebruikte vloeren. Daarmee kan het zijn vloeren tot zestig procent van gerecycled materiaal maken.

Grondig onderzoek

Wij beoordelen bedrijven op hun activiteiten, beleid en praktijk op het gebied van mensenrechten, klimaat, biodiversiteit en goed bestuur. Ook letten we op misstanden. Als we naar aanleiding hiervan vragen hebben, nemen we direct contact op met het bedrijf. Tarkett scoort goed op alle onderdelen van ons onderzoek. Op het gebied van mensenrechten onderschrijft de fabrikant de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties. Het heeft beleid over corruptie en ondersteunt programma’s om kinderarbeid tegen te gaan.

Lees meer over het duurzaamheidsbeleid van ASN Bank.

Delen op: