Den Haag • 2 mei 2014

De ASN Bank gaat het land in. De bank wil haar klanten en andere betrokkenen de gelegenheid te geven mee te denken over een rechtvaardige, duurzame samenleving. Zij bezoekt daarom verschillende plaatsen in Nederland. Nijmegen is een koploper op het gebied van duurzaamheid en is mede daarom de eerste stad die de ASN Bank bezoekt. Dat gebeurt op 28 mei 2014.

Dat doet de ASN Bank onder de titels ASN Live en ASN Live – In Debat. Tijdens de bijeenkomst in Nijmegen gaat directeur Jeroen Jansen met klanten en gasten in gesprek over actuele thema’s. Hoe beïnvloeden deze ons dagelijks leven, welke verantwoordelijkheid nemen bedrijven en wat is de rol die de ASN Bank hierin kan spelen?

ASN Live

ASN Live is een talkshow. Elke keer krijgt één thema extra aandacht, bijvoorbeeld de kledingindustrie of het klimaat. ASN Live – In Debat besteedt aandacht aan één onderwerp en is een debat tussen experts. In september organiseert de ASN Bank een debat over de rol die de ASN Bank in de zorg kan spelen.

Zowel ASN Live als ASN Live – In Debat zijn een opmaat naar de publieksdag die de ASN Bank in oktober organiseert. De onderwerpen die in Nijmegen en andere plaatsen aan bod komen, spelen ook een rol op deze dag.

Duurzame kleding

ASN Live Nijmegen besteedt speciaal aandacht aan duurzaamheid in de textielsector. Presentator Leon Verdonschot gaat hierover in gesprek met Marieke Eyskoot (Talking Dress) en een vertegenwoordiger uit de kledingindustrie.

Bezoekers krijgen een inkijk in de wereld van Eric Corton, een van de drijvende krachten achter 3FM Serious Request. Het publiek krijgt daarnaast inspiratie van sociale ondernemers van vandaag en morgen. Zo is Sacha van Tongeren (FairPhone) aanwezig om te vertellen over hun droom om een echt eerlijke telefoon te produceren.

Programma

19.00 Inloop met informatiemarkt
20.00 ASN Live
21.15-22.00 Gelegenheid tot het stellen van vragen

Locatie: Honigcomplex, Waalbandijk 20-22, Nijmegen

Meer informatie over aanmelding en het programma is te vinden op de pagina van ASN Live. Hierop wordt op 28 mei ook een live stream van de bijeenkomst uitgezonden.

Gesprek met klanten

De bijeenkomst in Nijmegen is onderdeel van de dialoog die de ASN Bank met haar klanten voert. De bank wil langs alle beschikbare kanalen (van telefoon tot social media) in contact blijven - en dit intensiveren- met haar klanten en andere betrokkenen.

Over de ASN Bank

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met kwetsbare bevolkingsgroepen, het klimaat, de natuur en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: