Nieuwe belegging in Nederlands impactfonds

Den Haag • 02 september 2016

ASN Venture Capital Fonds N.V. belegt € 3 miljoen in Social Impact Ventures (Social IV). Dit fonds verschaft groeikapitaal aan sociale ondernemingen in Nederland met een financieel gezond bedrijfsmodel en een positieve, meetbare impact op mens en natuur.

Snelgroeiende sociale ondernemingen

Social IV is het grootste onafhankelijke impactfonds van Nederland. Het biedt groeikapitaal aan Nederlandse sociale ondernemingen die hebben bewezen dat hun concept werkt. Sociale ondernemingen zijn ondernemingen die duurzame maatschappelijke impact combineren met een gezond businessmodel. Sinds zijn oprichting in 2014 investeerde Social IV in bijvoorbeeld Taxi Electric en Afval Loont.

Actief betrokken

ASN Venture Capital Fonds N.V. is een onderdeel van ASN Beleggingsfondsen N.V. Stephan Langen, senior manager ASN Beleggingsfondsen: “De keuze om te beleggen in Social IV is gebaseerd op de unieke werkwijze van het fonds. Het beperkt zich niet tot investeren, maar is actief betrokken bij het management van de ondernemingen waarin het participeert. Dat draagt bij aan hun prestaties. Het fonds heeft bovendien een unieke, gestructureerde manier om de impact van de bedrijven te meten en erover te rapporteren. Deze belegging draagt daarmee bij aan een duurzame, rechtvaardige samenleving.”

Wat is ASN Venture Capital Fonds N.V.?

ASN Venture Capital Fonds investeert in beleggingsfondsen die durfkapitaal verschaffen aan kleine en middelgrote bedrijven. Het gaat om bedrijven – in zowel ontwikkelde als opkomende economieën – die nieuwe technologieën en verdienmodellen ontwikkelen in sectoren als hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, gezondheidszorg en educatie. De beleggingsfondsen worden geselecteerd op sociale en klimaatcriteria.

ASN Venture Capital Fonds bevindt zich in de beleggingsportefeuilles van het ASN Duurzaam Aandelenfonds.

Delen op: