Geslaagde start Haagse Vrijheidsweken en kick-off Bevrijdingsfestival Den Haag

Vrijdag 15 april 2022

Wethouder Saskia Bruines van gemeente Den Haag heeft donderdag het startsein gegeven voor de Haagse Vrijheidsweken. Tot en met dinsdag 10 mei 2022 staan er in Den Haag tijdens de tiende editie van dit evenement ruim honderd activiteiten op het programma. Ter gelegenheid van de start gaf Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman (directeur Klant en Dienstverlening bij ASN Bank) een inspirerende toespraak over vrijheid en mensenrechten. Hierin benadrukte zij de urgentie achter het vieren van de bevrijding: om te laten zien hoe belangrijk het is om te strijden voor vrede.

Op de foto v.l.n.r.: Directeur Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman van ASN Bank, bestuurslid Hanneke Propitius van de R.G. Ruijs Stichting, wethouder Saskia Bruines van Economie en Ilio Rodoni van Hilton The Hague.

Op de foto v.l.n.r.: Directeur Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman van ASN Bank, bestuurslid Hanneke Propitius van de R.G. Ruijs Stichting, wethouder Saskia Bruines van Economie en Ilio Rodoni van Hilton The Hague.

De Haagse Vrijheidsweken worden elk jaar gehouden in aanloop naar 5 mei. Tientallen Haagse instellingen, theaters, NGO’s, musea en rondvaartorganisaties stellen elk jaar gezamenlijk een programma samen rond de thema’s vrijheid, WO2, vrede, democratie, rechtsstaat en internationale rechtsorde. Zo zijn er verschillende exposities, films, theatervoorstellingen, concerten, rondleidingen en herdenkingen.

Bevrijdingsfestival Den Haag

Een belangrijk onderdeel van de Haagse Vrijheidsweken is het Bevrijdingsfestival Den Haag, op donderdag 5 mei op het Malieveld. ASN Foundation is een van de partners van dit festival.

Toespraak

Tijdens de bijeenkomst gaf Stefanie Fernández van Leeuwen-Leenman, directeur Klant en Dienstverlening bij ASN Bank, aan de hand van de actualiteit een toespraak over het belang van vrijheid en mensenrechten.

“ASN Bank zet zich graag samen met u in om de boodschap van vrede en vrijheid te verspreiden. Ik hoop dat dat weer snel de realiteit zal zijn voor iedereen in Europa, en in het bijzonder Oekraïne” zo sprak Fernández van Leeuwen-Leenman.

Ze benadrukte dat we evenementen zoals het Bevrijdingsfestival nodig hebben om ons te herinneren aan de bevrijding, nu en in de toekomst. “De kracht van de bevrijdingsfestivals is dat het programma alle generaties aanspreekt. Ze brengen de boodschap van vrede, veiligheid en verbondenheid op een laagdrempelige manier.” Daarbij stond ze ook stil bij de vruchtbare samenwerking tussen de maatschappelijke partners.

Lees hier de toespraak over vrede en mensenrechten  

Lees hier het nieuwsbericht van Bevrijdingsfestival Den Haag

Delen op: