Gelukkige feestdagen met de ASN Duurzame Cadeaugids

25 november 2021

De dagen worden korter, de pepernoten liggen in de winkel en lampjes versieren straten en huizen. Dat betekent maar één ding; de feestdagen komen eraan. Samenzijn en lekker eten horen daarbij, net als elkaar verwennen met fijne cadeaus. Maar hoe zorg je nu dat jouw cadeau niet alleen de ontvanger, maar ook de planeet gelukkig maakt? Om daarbij te helpen stelden wij de ASN Duurzame Cadeaugids samen: een gids vol cadeaus met voor ieder wat wils - van beauty en fashion tot food en interieur - waarmee je niet alleen iemand anders blij maakt, maar ook de wereld een beetje mooier maakt.

ASN Bank wil consumenten helpen om makkelijker duurzame keuzes te maken. Traditiegetrouw is december een maand waarin meer cadeaus gekocht worden vanwege de feestdagen. Daarom brengen we nu de ASN Duurzame Cadeaugids uit, met cadeaus van duurzame ondernemers én 10 tips om een duurzamer cadeau te kopen.

Ondernemers bieden korting

De cadeaus zijn producten van duurzame ondernemers die aangesloten zijn bij het ondernemersnetwerk van Voor de Wereld van Morgen. De producten passen in de categorieën Lekker voor je lijf, Traktaties voor je tong, Geef kleur aan je interieur en Iets om wat van aan te trekken. Veel van de ondernemers bieden tot eind december korting aan met een ASN kortingscode.

Van verlanglijstjes en belevenissen tot creatief inpakken

Cadeaus kopen en krijgen kan op allerlei manieren duurzamer dan je wellicht had gedacht. Op de ’10 tips’ pagina lees je waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld het vragen van een verlanglijstje, zodat je iets geeft dat iemand écht wil hebben. En heb je al gekeken of het ook tweedehands verkrijgbaar is? Of geef juist een ervaring, een donatie aan een goed doel, of een zelfgemaakt product cadeau. De aandacht die je eraan geeft is wat een cadeau mooi maakt.

Meer advies over duurzame producten?

Ben je niet op zoek naar duurzame cadeaus, maar wil je wel weten welke merken chocolade, koffie, jeans en sneakers de meest duurzame keuze zijn volgens ASN Bank? We zochten dit voor je uit, op de pagina duurzame keuzes vind je meer informatie.

Delen op: