Duurzaam groen zonnepark opent zijn deuren

Den Haag • 26 mei 2017

Wandelen, sporten, en spelen tussen de zonnepanelen. Dat kan in Solarpark De Kwekerij, dat groene energie opwekt voor 550 huishoudens. Het ASN Groenprojectenfonds heeft de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen gefinancierd voor € 2,25 miljoen. Vanaf zaterdag 3 juni kun je een kijkje gaan nemen, want dan wordt het park voor het publiek geopend.

Duurzaam en groen

Het park is uniek. Want tussen de zevenduizend zonnepanelen bevinden zich speeltoestellen, wandelpaden, bloemenweides, wadi’s en fruitbomen. Ook worden er boomhutten gebouwd. Zo draagt het park bij aan duurzame ontwikkeling en stimuleert tegelijkertijd mensen om te genieten van de natuur.

Grazende schapen

Zijn naam heeft het park te danken aan heit feit dat het op de plaats van een bomenkwekerij is aangelegd. Om de biodiversiteit in stand te houden lopen er schapen rond en zijn er bijenkasten, insectenhotels en nestkastjes neergezet. De speeltoestellen zijn gemaakt van de bomen van de oude kwekerij.

Open dag op zaterdag 3 juni

Nieuwsgierig naar het park? Op zaterdag 3 juni wordt Solarpark De Kwekerij feestelijk geopend. Je bent tussen 11.30 en 13.30 uur van harte welkom. De officiële opening is om 12.00 uur. Daarna gaan de activiteiten van start. Het zonnepark heeft geen adres, maar als je in je navigatie ‘de Heurne’ of de ‘Stekweg’ in Hengelo (Gelderland) zet, dan zie je het park vanzelf liggen.

Waarom financieren wij het park?

Duurzaamheid en natuur gaan hand in hand in Solarpark De Kwekerij. Dat sluit aan bij het streven van ASN Bank naar een duurzame, leefbare samenleving. Daarom financiert het ASN Groenprojectenfonds de zonnepanelen van het Solarpark. Zo bankieren wij met respect voor mens, dier en natuur. Op weg naar een duurzame wereld.

Lees meer over de Kwekerij

Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid

Delen op: