ASN Groenprojectenfonds open voor beleggers

25 juni 2020

Het ASN Groenprojectenfonds is weer open voor de aankoop van aandelen door beleggers. We contracteerden de afgelopen maanden een groot aantal nieuwe erkende groenprojecten voor het fonds. Daardoor is de voorraad dusdanig gegroeid dat instroom van geld weer mogelijk is.

Alle nieuwe projecten dragen bij aan de noodzakelijke energietransitie en verduurzaming van de samenleving. Zo behoudt het fonds haar groenstatus. “We financieren bijvoorbeeld zonnepanelen op bedrijfsdaken, zodat zij in hun eigen energiebehoefte voorzien”, vertelt Rosemarijn van der Meij. “Ook investeren we in windparken en de verduurzaming van zorgwoningen.” Het ASN Groenprojectenfonds draagt onder andere bij aan de realisering van het grootste Nederlandse windmolenpark op land, dat 370.000 huishoudens van groene stroom kan voorzien. “Ik ben verheugd dat beleggers dankzij deze financieringen weer in het fonds kunnen inleggen”, aldus de fondsmanager van het ASN Groenprojectenfonds.

Beleggen in erkende groenprojecten

De wet verplicht groene instellingen, zoals het ASN Groenprojectenfonds, dat ze voor minstens zeventig procent bestaan uit beleggingen in erkende groenprojecten. Vanwege de grote belangstelling en daardoor verhoogde geldinstroom sloot het fonds tijdelijk voor verkoop in oktober 2019. Zo kon ASN garanderen dat het deel beleggingen in de portefeuille in erkende groenprojecten zou blijven voldoen aan de voorwaarden vanuit de overheid.

Over het ASN Groenprojectenfonds

Het ASN Groenprojectenfonds is opgericht in 1995 en behoort daarmee tot de oudste groene beleggingsfondsen van Nederland. Het fonds financiert projecten in onder andere duurzame energie, duurzame bouw en decentrale energievoorziening. De beleggingen bestaan uit onderhandse leningen en aandelenkapitaal. De omvang van het fonds was eind mei 2020 bijna 415 miljoen euro.

Ook beleggen in het ASN Groenprojectenfonds?

Bekijk hier alle relevante informatie.

Delen op: