ASN Duurzaam Aandelenfonds wint Gouden Stier voor het beste duurzame beleggingsfonds van Nederland

Den Haag • 11 november 2016

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds heeft de Gouden Stier 2016 in de categorie beste duurzame beleggingsfonds van Nederland gewonnen.

De website Belegger.nl reikt jaarlijks acht Gouden Stieren uit aan de koplopers in de financiële dienstverlening. De redactie van de website bepaalt na uitgebreid onderzoek wie in aanmerking komen voor de prijzen. Vervolgens kiest een jury van deskundigen de winnaars.

Meer over het ASN Duurzaam Aandelenfonds.

"We hebben alleen fondsen genomineerd die echt werk maken van duurzaamheid en niet duurzaamheid voeren uit marketingoverwegingen. De fondsen moeten een strenge selectie toepassen en actief werk maken van het stemrecht en engagement."

Jurylid Marcel Tak

Koplopers in duurzame ontwikkeling

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt wereldwijd in grote ondernemingen die duurzame koplopers zijn in hun sector. Vanuit een goed doordachte strategie nemen ze verantwoordelijkheid voor hun activiteiten en zorgen ze goed voor werknemers en klanten, de natuur en het klimaat. Ze innoveren en verminderen de schadelijke effecten van hun productie.

Sinds 1993 beleggen in bedrijven die vooruitkijken

Dit is de derde keer dat ASN Duurzaam Aandelenfonds de Groene Stier wint. Het fonds bestaat al sinds 1993. Toen was dit het eerste fonds in Nederland dat op basis van duurzaamheidscriteria in ondernemingen belegde. Inmiddels blijkt dat die duurzame focus niet ten koste hoeft te gaan van het rendement.

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds is een subfonds van ASN Beleggingsfondsen N.V. ASN Beleggingsfondsen N.V. is een beleggingsinstelling. De AIF-beheerder daarvan is ACTIAM N.V. (ACTIAM). ACTIAM en het ASN Duurzaam Aandelenfonds zijn opgenomen in het register van de AFM. ASN Beleggingsinstellingen Beheer B.V. (ABB) voert de directie over de beleggingsinstelling en bepaalt het beleggingsbeleid van het ASN Duurzaam Aandelenfonds. Dit waarborgt dat de beleggingen voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank. Voor het ASN Duurzaam Aandelenfonds is een prospectus en het Essentiële-informatiedocument (Eid) beschikbaar via www.asnbank.nl. Lees de Eid voordat u besluit het beleggingsfonds te kopen. Deze uiting mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies.

Delen op: