ASN Bank werkt samen met nieuwe maatschappelijke partners 

Den Haag • 29 januari 2018
Om onze duurzame missie te realiseren werkt ASN Bank vanaf dit jaar samen met enkele nieuwe maatschappelijke partners: Fair Wear Foundation, Stichting De Noordzee en WakaWaka Foundation. We zetten onze bestaande samenwerking met Natuur & Milieu, Urgenda, Amnesty International en War Child de komende jaren voort. We verbinden de partners aan de drie pijlers van ons duurzaamheidsbeleid – mensenrechten, biodiversiteit en klimaat – en het langetermijndoel bij elke pijler.

Samen sterker

ASN Bank zet zich in voor project De Rijke Noordzee

We werken al jarenlang samen met maatschappelijke partners – vooral ngo’s. Die samenwerking is zowel inhoudelijk als financieel. Dat blijft ook zo bij de nieuwe partners.
Zo maakt ASN Bank De Rijke Noordzee mogelijk: een project van Stichting De Noordzee en Natuur & Milieu dat zeeleven in windparken op de Noordzee een stevige stimulans geeft.

En werkt Fair Wear Foundation (FWF) met ons samen om leefbaar loon in de kledingindustrie te bevorderen. Deze samenwerking sluit aan op ons langetermijndoel voor mensenrechten: ‘In 2030 betalen alle kledingbedrijven in het ASN Beleggingsuniversum hun productiemedewerkers een leefbaar loon’.
Samen met FWF kijken we welke rol financiële instellingen die in kledingbedrijven beleggen, hierbij kunnen spelen. Ook ontwikkelen we instrumenten om de resultaten bij kledingmerken te meten en te zien of ze vooruitgang boeken op weg naar leefbare lonen. Voor de pijler klimaat hebben we soortgelijke samenwerkingsverbanden gesloten.

Je draagt vanzelf bij

Onze financiële bijdrage aan deze partners is gekoppeld aan twee producten: ASN Ideaalsparen en

de ASN Creditcard. Heb je (een van) deze producten? Dan steunt ASN Bank namens jou de projecten van onze maatschappelijke partners, zonder dat het je iets extra’s kost. Tot nu toe kon je zelf kiezen naar welke thema’s de bijdrage ging. Uit onderzoek bleek echter dat klanten deze keuze liever aan ASN Bank overlaten. Daarom hoef je voortaan niet meer te kiezen voor bepaalde duurzaamheidsthema’s.

Overige samenwerkingspartners

Aan de spaarrekening voor kinderen, ASN Jeugdsparen, zijn ook twee partners gekoppeld: Nationaal Fonds Kinderhulp en Cordaid. War Child neemt per 2019 de plaats van Cordaid in. In de aanloop daarnaartoe blijft War Child in 2018 als bijzondere partner aan ASN Bank verbonden.
ASN Bank blijft samenwerken met Oxfam-Novib voor het ASN-Novib Microkredietfonds en zet via de Volksbank ook de samenwerking met Natuur & Milieu in het project Slimwoner/Duurzaam Wonen voort.

Lees meer over de samenwerking van ASN Bank met maatschappelijke partners.

Delen op: