ASN Bank vraagt EU om ambitieuzere klimaatdoelen    

Den Haag • 14 oktober 2014

De ASN Bank roept samen met andere koploper bedrijven de Europese Raad op om ambitieuzere klimaatdoelstellingen te formuleren. Ewoud Goudswaard, directeur van de ASN Bank, geeft aan: “Het is tijd dat Europa leiderschap toont in de aanpak van het klimaatprobleem. Er zijn bindende afspraken nodig voor het verlagen van de CO2 uitstoot, meer energiebesparing en meer duurzame energie. Allemaal minimaal 40% in 2030.”

Steeds meer bedrijven nemen stappen op het gebied van energiebesparing, gebruik van duurzame energie en vermindering van CO2 uitstoot. Deze bedrijven slaan nu de handen ineen om de Europese lidstaten duidelijk te maken dat een grotere ambitie van de politiek op het gebied van klimaat en duurzame energie noodzakelijk is. Naast de ASN Bank steunen ook Unilever, Zwitserleven, ACTIAM en andere duurzame koplopers de verklaring.

De ASN Bank heeft zichzelf tot doel gesteld om in 2030 klimaatneutraal te opereren met alle activiteiten, dus ook alle investeringen. “Europa moet bedrijven stimuleren om voorop te lopen met klimaatdoelstellingen. Vooral vanwege de verantwoordelijkheid die de politiek draagt voor alle Europeanen” aldus Ewoud Goudswaard.

Met de oproep vragen de bedrijven aan de Europe Raad om op 23 en 24 oktober ambitieuzere klimaatdoelen te formuleren. De verklaring is te downloaden onder downloads.

Delen op: