ASN Bank verhoogt bouwdepot voor verduurzaming woning

3 augustus 2020

ASN Bank, onderdeel van de Volksbank, verhoogt het maximum bedrag van ASN Duurzaam Wonen van € 15.000 naar € 30.000. ASN Duurzaam Wonen is onderdeel van de ASN Hypotheek; een leningdeel tegen lage rente voor het treffen van energiebesparende voorziengen.  Het doel van ASN Bank is de financiële drempels verder te verlagen om het verduurzamen van de woning voor huiseigenaren toegankelijk te maken.

“Zeventig procent van de CO2 uitstoot door de gebouwde omgeving wordt veroorzaakt door huishoudens1. Het energiezuiniger maken van de bestaande woningbouw is daarom een belangrijke stap om het klimaatakkoord na te komen. Met ASN Duurzaam Wonen belonen we het treffen van energiebesparende voorzieningen bij elk energielabel onder dezelfde voorwaarden. Want de grootste klimaatwinst is te behalen bij woningen met een D, E of F label. Nu bieden we de eigenaren van deze woningen de mogelijkheid om een grotere verduurzamingsslag te maken tegen lage rente.” Aldus directievoorzitter Arie Koornneef.

 

Over ASN Duurzaam Wonen

De ASN Hypotheek is een reguliere hypotheek, waarnaast ASN Duurzaam Wonen afgesloten kan worden als extra leningdeel om energiebesparende maatregelen te treffen. ASN Duurzaam Wonen is een lening met een minimum van € 2.500 en een maximum van € 30.000, tegen een lage hypotheekrente. Het bedrag van dit leningdeel wordt in een bouwdepot gestort. Hieruit worden de nota’s voor verduurzaming betaald. De voorwaarde hiervoor is dat er binnen twee jaar na het passeren van de hypotheek energiebesparende voorzieningen worden getroffen die op het moment van afsluiten staan in de Tijdelijke regeling hypothecair krediet (TRHK) van de overheid. Als de ASN Hypotheek in combinatie met ASN Duurzaam Wonen wordt afgesloten, geldt er een rentekorting voor de ASN Hypotheek.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen, sparen en beleggen in de ASN Beleggingsfondsen. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie.

ASN Bank maakt met BLG Wonen, RegioBank en SNS onderdeel uit van de Volksbank. Samen maken zij de missie bankieren met de menselijke maat van de Volksbank waar.

Voor meer informatie: www.asnbank.nl

Contactpersoon voor de pers

Britt Enthoven
Senior communicatieadviseur
britt.enthoven@asnbank.nl
06 - 06 20 61 36 17

Delen op: