Den Haag • 07 april 2016

Vanaf deze week voeren zes ambitieuze ondernemers via Crowdfunding VDWVM campagne om kapitaal te werven voor hun project. Het platform van de ASN Bank biedt projecten een podium die bijdragen aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. Denk aan recyclebare festivaltenten van karton, seizoensboxen met duurzame planten en groente-kookboeken voor en door kinderen. De ondernemers hebben het doel om in totaal € 97.500 euro op te halen.

Crowdfunding VDWVM

Meer dan 125 projecten schreven zich via voordewereldvanmorgen.nl in voor Crowdfunding VDWVM. Dit is een samenwerking tussen VDWVM – het platform van de ASN Bank - en het crowdfunding platform Oneplanetcrowd. Oneplanetcrowd beoordeelde de businessplannen en biedt expertise, techniek en begeleiding. De ASN Bank heeft de duurzame criteria bepaald waar de projecten aan moeten voldoen. De crowdfundingcampagnes duren maximaal negen weken.

Projecten en bedragen

Chef Het Samen

Met Chef Het Samen laten kinderen zien hoe cool het is om met groente te koken. Geen cupcakes of taart, maar serieuze gerechten met groente in de hoofdrol. Chef Het Samen met Tomaat is de eerste in een serie groentekookboeken door en voor kinderen. Investeerders ontvangen als eerste een exemplaar van Chef Het Samen met Tomaat.

Doelbedrag: €10.000,-

KantoorKaravaan

KantoorKaravaan bouwt vintage caravans duurzaam om tot moderne off-grid werkunits op zonne-energie. Een werkplek midden in de natuur, voorzien van wifi en een koffiemachine. Fantastisch om tot inspiratie, creativiteit en ontmoeting te komen. Stressverlagend, productieverhogend en vooral heel erg fijn om in te werken.

Doelbedrag: €15.000,-

De KarTent

De KarTent is een 100% kartonnen tent die al voor festivalbezoekers klaar staat. KarTent produceert de tent voor veel minder CO2 dan een normale tent en is achteraf volledig te recyclen. De tent heeft ook extra features. Zo is deze te bedrukken met een sponsortekst of zelf te versieren. Ook kun je er langer in uit blijven slapen omdat hij donker en koel blijft.

Doelbedrag: €25.000,-

Sweet Heroes

Sweet Heroes zijn zachte knuffelpoppen waar je zelf op kunt tekenen. Je kunt ze steeds veranderen, want na een wasbeurt zijn ze weer wit. De poppen van ecologisch katoen worden fairtrade geproduceerd in Nepal. Daarmee helpt Stichting My World mensen in Nepal aan een inkomen. Sweet Heroes wil haar collectie uitbreiden met knuffels in groot formaat. Speciaal voor kinderen in opvanglocaties, kinderdagverblijven en ziekenhuizen.

Doelbedrag: €12.500,-

Sprinklr

Nooit meer verdorde planten weggooien, niks meer verzuipen. Met Sprinklr kan iedereen zijn thuis omtoveren tot een groene oase. Ook als je geen groene vingers hebt. Een seizoensbox vol duurzaam gekweekte planten en begeleiding via de handige app van Sprinklr geeft iedereen het vertrouwen dat het kan. Doel van de crowdfunding van Sprinklr is om de eerste tweehonderd boxen in Utrecht en Amsterdam te kunnen verspreiden.

Doelbedrag: €10.000,-

De VoorleesExpress

Met voorleespakketten biedt De VoorleesExpress particulieren en organisaties een laagdrempelige manier om kinderen met een taalachterstand voor te lezen. Met het materiaal kunnen vrijwilligers via bibliotheken en scholen aan de slag bij gezinnen thuis. Ook wordt de logistiek en ondersteuning opgezet en gaat VoorleesExpress samenwerkingen met landelijke partners aan. Daarbij wil De VoorleesExpress online tools, e-learning en een communicatieplatform inzetten.

Doelbedrag: €25.000,-

Kijk hier voor meer informatie

Over Voor de Wereld van Morgen

In 2007 richtte de ASN Bank voordewereldvanmorgen.nl op. Met dit platform maakt de bank het voor iedereen makkelijk om zelf een bijdrage aan een duurzame samenleving te leveren. Acht jaar later werken ruim 60.000 leden van voordewereldvanmorgen.nl aan het realiseren van slimme ideeën voor een betere wereld.

Over de ASN Bank

Sinds 1960 streeft de ASN Bank naar een rechtvaardige, duurzame samenleving. Bij al haar activiteiten houdt zij rekening met het klimaat en de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen en de behoeften van toekomstige generaties. Klanten kunnen bij de ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten en organisaties die passen bij haar duurzame missie. De ASN Bank is een dochteronderneming van SNS Bank N.V.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: