10 januari 2022

Vanaf 1 april 2022 hanteert ASN Bank het totaalsaldo per klant als grens voor het in rekening brengen van negatieve rente. Dat gebeurt nu nog per rekening. Het totaalsaldo is de som van de tegoeden op betaal- en spaarrekeningen, en het gelddeel van beleggingsrekeningen per klant. Bij een en/of rekening telt het saldo per persoon voor een evenredig deel mee.

Is het totaalsaldo hoger dan € 100.000, dan brengen we 0,5% rente in rekening over het deel boven dat bedrag, dit is een variabel rentepercentage op jaarbasis. Dit geldt voor zowel onze particuliere als zakelijke klanten.

Geld dat is belegd en tegoeden op een termijndeposito vallen buiten de berekening van het totaalsaldo, evenals tegoeden op rekeningen die specifiek bedoeld zijn voor kinderen, jongeren en studenten.

Particuliere klanten ontvangen over het saldo tot en met € 25.000 per spaarrekening een variabele rente van 0,01% op jaarbasis. De actuele rentepercentages staan altijd op asnbank.nl/rente

Meer informatie

Meer informatie en voorbeelden kun je vinden op asnbank.nl/renteberekening of asnbank.nl/renteberekeningzakelijk

Heb je toch nog een vraag? Bel dan gerust met de ASN Klantenservice op 070 – 35 69 335. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.00 en 18.00 uur. Je kunt ook een e-mail sturen naar informatie@asnbank.nl

Delen op: