ASN Bank financiert Global Climate Partnership Fund

Den Haag • 13 juli 2016

Met ingang van 6 juli financiert de ASN Bank het Global Climate Partnership Fund (GCPF). Dit fonds investeert in kleine en grotere projecten die klimaatverandering tegengaan: bijvoorbeeld zonnepanelen voor nomaden in Mongolië of verhoging van energie-efficiëntie in de Bengaalse kledingindustrie. De financiering draagt daarom sterk bij aan de missie van de ASN Bank om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Jort Bakker, hoofd Duurzame Financieringen bij de ASN Bank, zegt: “In het huidige lage renteklimaat vormen investeringskansen als deze een interessant alternatief. Maar daarnaast helpt het ons de CO2-uitstoot van onze activiteiten te verminderen. Dat past perfect binnen het DNA van de ASN Bank”.

Lees hier meer over ASN Bank klimaatneutraal in 2030

Uitstoot verminderen

Het Global Climate Partnership Fund financiert direct en via gekwalificeerde financiële instituten investeringen in hernieuwbare energie en energie-efficiëntie in ontwikkelingslanden. Grote projecten steunt het fonds direct, maar via MFI’s bereikt het juist ook kleine en middelgrote initiatieven. En niet zonder resultaat: de projecten die het fonds financiert hebben tot nu toe al 4.4 miljoen ton CO2 bespaart. De investering van de ASN Bank bedraagt 25 miljoen Amerikaanse Dollar en stelt het GCPF in staat op grotere schaal projecten te financieren.

Publiek-private samenwerking

Het fonds is een initiatief van het Duitse ministerie van Milieu en Natuur en de Duitse ontwikkelingsbank KfW. Publieke instellingen die daarnaast bijdragen zijn bijvoorbeeld het Nederlandse FMO, het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken en een investeringstak van de Wereldbank.

Delen op: