Den Haag • 22 december 2016

Na een eerste succesvolle samenwerking in 2016, werken ASN Bank en NRC in de eerste helft van 2017 opnieuw samen op het onderwerp energie. Tijdens NRC Live komen op 5 avonden in 2017 in het WTC in Rotterdam verschillende onderwerpen met betrekking tot energietransitie aan bod: van nieuwe businessmodellen tot gedragseconomie en sustainable finance.

Van fossiele naar duurzame energiebronnen

NRC Live brengt de energiewereld bij elkaar om het debat over de versnelling van de energietransitie aan te jagen en te stimuleren. Grote energiebedrijven, politiek, wetenschappers, investeerders en hele nieuwe spelers in de energiemarkt praten over belangrijke keuzes, belemmeringen en kansen van energietransitie.

De thema’s

In een serie van vijf dinsdagavonden staan de volgende thema’s centraal:

  • De rol van nieuwe businessmodellen
  • Technologie als disruptor
  • Sustainable Finance
  • Gedragseconomie
  • Het Grote Energiedebat

Meer dan 25 sprekers duiden de thematiek en delen hun visie. Ook Piet Sprengers, hoofd Duurzaamheidsbeleid- en Onderzoek van ASN Bank, zal spreken tijdens NRC Live.

Langetermijndoel

De samenwerking met NRC Live past bij het langetermijndoel klimaat van ASN Bank: wij willen in 2030 met al onze investeringen en financieringen klimaatneutraal zijn. NRC Live brengt de energiewereld bij elkaar om het debat over de energietransitie aan te jagen en te stimuleren. ASN Bank investeert in organisaties, overheden en instellingen die zich aantoonbaar inzetten voor een duurzame samenleving. Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid.

Delen op: