Algemeen directeur ASN Bank 2e groenste ceo van Nederland

Den Haag • 09 december 2015

Vijf milieuorganisaties hebben Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank, aangewezen als tweede groenste ceo van Nederland. Dat heeft BNR vandaag bekend gemaakt. Unilever-topman Paul Polman is gekozen tot nummer één.

BNR vroeg WNF, Natuur en Milieu, Natuurmonumenten, Greenpeace, Natuur en Milieufederaties om een top drie samen te stellen. Daarbij kwamen de namen van Polman, Goudswaard en Roger van Boxtel (NS) het vaakst naar voren.

Dankbaar

Ewoud is dankbaar voor de waardering die hij krijgt van de milieuorganisaties. “Het betekent veel voor mij dat partijen die zich dagelijks inzetten voor behoud van het klimaat en de natuur waardering uitspreken voor de wijze waarop de ASN Bank zich daarvoor inzet. Dat stimuleert ons om ons te blijven inzetten voor een wereld die voor onze kinderen ook nog leefbaar is.”

Klimaatneutraal

De ASN Bank heeft een ambitieus doel. Wij willen dat al onze investeringen in 2030 netto klimaatneutraal zijn. En we willen daarmee ook andere financiële instellingen inspireren. Daarom hebben we het initiatief genomen voor Platform Carbon Accounting Financials (PCAF). Het doel is om samen de methoden om de klimaatimpact van investeringen en financieringen van financiële instellingen te meten en verder te ontwikkelen.

Ewoud hield onlangs op een congres voor banken en verzekeraars een speech over het belang van klimaat.

Meer informatie over de verkiezing van BNR vind je hier.

Delen op: