19 februari 2019

De nieuwe betaalwet PSD2 gaat op 19 februari in Nederland in. Daarom hebben we de Voorwaarden ASN Online Bankieren en het Reglement Privérekeningen aangepast. Voor zakelijke klanten wijzigen de Voorwaarden ASN Online Bankieren Zakelijk en het Reglement Betaalrekeningen Zakelijk ASN Bank. Bekijk de aangepaste voorwaarden onderaan de pagina.

De belangrijkste verandering is dat je door de nieuwe wet andere bedrijven toegang kunt geven tot je betaalrekening. Wat ze dan precies voor je kunnen doen, lees je op asnbank.nl. Informatie over deze nieuwe mogelijkheid is toegevoegd in hoofdstuk 5, 6 en 7 van de Voorwaarden ASN Online Bankieren. En in hoofdstuk 26, 28 en 30 van de Voorwaarden ASN Online Bankieren Zakelijk. In hoofdstuk 28 van de Voorwaarden ASN Online Bankieren hebben we nu bovendien een omschrijving opgenomen van alle mogelijkheden met een digipas.

Geen eigen risico voor particuliere betaal- en spaarrekeningen

Nieuw is ook dat het eigen risico voor particuliere betaal- en spaarrekeningen vervalt. Is er een bedrag zonder je toestemming van je betaal- of spaarrekening afgeschreven? Dan rekenden we soms een eigen risico van € 150. Dat doen we niet meer. Maar het is wel belangrijk dat je veilig omgaat met bijvoorbeeld je pincode en je inlogcodes voor online bankieren. Meer informatie hierover lees je in hoofdstuk 8 en hoofdstuk 11 van de voorwaarden ASN Online Bankieren. En in hoofdstuk 5 en 6 van het Reglement Privérekeningen.

Eigen risico voor zakelijke betaalrekeningen

Voor zakelijke betaalrekeningen geldt ook dat er geen eigen risico meer is voor betalen bij een geldautomaat of contant geld opnemen met de betaalpas. Dit is aangepast in hoofdstuk 27 van het Reglement Betaalrekeningen Zakelijk ASN Bank.

Wanneer gaan de aangepaste voorwaarden in?

Deze aangepaste voorwaarden gaan in op 19 februari, de datum dat ook de wet PSD2 is ingegaan.

Meer informatie

Heb je vragen? De medewerkers van de ASN Klantenservice beantwoorden ze graag. Je kunt bellen naar 070 – 35 69 335 van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur. Stuur je bericht via het contactformulier of naar informatie@asnbank.nl

Aangepaste voorwaarden

Voorwaarden ASN Online Bankieren (particulier)

Reglement Privérekeningen

Voorwaarden ASN Online Bankieren Zakelijk

Reglement Betaalrekeningen Zakelijk

Delen op: