Den Haag • 23 februari 2018

Namens ASN Jeugdspaarders – maar zonder dat het hun iets kost – doneren we ieder jaar geld aan kinderprojecten. De donatie over 2017 is uitgekomen op ruim 426.000 euro. Met dat geld geven Cordaid en Nationaal Fonds Kinderhulp kansarme kinderen een toekomstperspectief.

Nationaal Fonds Kinderhulp helpt kinderen in Nederland die opgroeien in armoede. Met de steun van ASN Bank krijgen deze kinderen een fijne kamerinrichting, of worden ze geholpen door bijvoorbeeld de kosten voor hun opleiding te betalen. Zo volgt de talentvolle Veronique (14) dankzij de steun een dansvakopleiding aan het Koninklijk Conservatorium. (Bekijk hier de video met haar verhaal) Afgelopen jaar werden dankzij de bijdrage van ASN Jeugdsparen maar liefst 709 kinderen geholpen door Kinderhulp.

Cordaid zet zich in de door oorlog geteisterde Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) in voor kinderen door hen goed onderwijs te bieden, met speciale aandacht voor de allerarmste kinderen en vluchtelingenkinderen.
(Foto: Alinda Bosch, Cordaid)

In totaal hebben we sinds de start van ASN Jeugdsparen in 2002 al 3,68 miljoen euro gedoneerd aan kinderprojecten. Daarmee hielpen we heel veel kinderen aan goed onderwijs en een betere kans op een mooie toekomst. Op de pagina over ASN Jeugdsparen lees je meer over de projecten en wat we in 2018 doen.

Delen op: