Windpark Krammer

ASN-fonds financiert Windpark Krammer

ASN Groenprojectenfonds financiert de bouw van windpark Krammer. Het windpark wordt gebouwd op en om de Krammersluizen in Zeeland.
465x bekeken

Groot burgerinitiatief

Bijzonder aan het project is dat particulieren het initiatief hebben genomen om het park te ontwikkelen. De initiatiefnemers van het project, coöperaties Zeeuwind en Deltawind, zijn samen goed zijn voor meer dan vierduizend leden. Om deze reden wordt het windpark het grootste burgerinitiatief van Nederland genoemd. De windmolens kunnen 100.000 huishoudens van groene energie voorzien.

Financiering

Momenteel wordt het windpark gebouwd. Verwacht wordt dat het Windpark in 2019 klaar is voor gebruik. Het bouwen kost 215 miljoen euro. Hiervan financiert ASN Groenprojectenfonds 40 miljoen. Bij de bouw wordt goed rekening gehouden met de omliggende natuur. Het park ligt namelijk in een beschermd natuurgebied. In het broedseizoen wordt daarom niet aan het park gewerkt.

Op weg naar een duurzame wereld

Door deze financiering komen we weer een stap dichter bij het halen van ons doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn als bank. Want hoe meer we investeren in duurzame energie, hoe minder CO2 onze bankactiviteiten uitstoten. Daarnaast stimuleren we zo ook het gebruik van duurzame energie in Nederland. Zo blijven we stappen maken op weg naar een duurzame wereld!

Foto: copyright Windpark Krammer

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant