Financiering zonne-energie

Om de klimaatopwarming af te remmen en de afspraken uit het klimaatakkoord van Parijs te halen is het belangrijk dat we wereldwijd overstappen naar natuurlijke energiebronnen. Zonne-energie is hiervan de meest toegankelijke vorm. ASN Bank heeft als doelstelling om in 2030 met al onze financieringen en beleggingen positief bij te dragen aan het klimaat. Daarom financieren wij zonne-energie projecten in binnen- en buitenland.

Zoek je projectfinanciering voor zon op dak, water of land? Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Wat financieren wij?

  • Projecten in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Ierland, Oostenrijk, Finland en IJsland.
  • Zonne-installaties op daken, op land en op water.
  • Combinaties van opwek en opslag van zonne-energie.
  • Enkel zakelijke projecten, dus geen zonnepanelen voor particulieren.

Coöperaties met een financieringsbehoefte kleiner dan € 2 mln kunnen terecht bij het Realisatiefonds van Energie Samen . ASN Bank is medefinancier van het Realisatiefonds.

Onze duurzaamheidscriteria

  • Een veld- of waterproject komt niet in de plaats van natuur, is liefst niet groter dan 20 ha en goed ingepast in de omgeving.
  • Bij veld- of waterprojecten zijn er compenserende maatregelen genomen tegen verlies aan biodiversiteit bij aanleg en beheer.
  • De ontwikkelaar onderschrijft de gedragscode Zon op Land.
  • De te plaatsen panelen zijn gefabriceerd met respect voor mensenrechten in de gehele productieketen.

Lees hieronder alle duurzaamheidscriteria van projectfinanciering zonne-energie:

Gefinancierd door ASN Bank

HalloStroom verhuurt zonnepanelen aan particulieren. Dankzij onze investering van 35 miljoen in HalloStroom kunnen 5.600 extra huishoudens op hun eigen dak groene stroom opwekken. Het bedrijf heeft een ambitieus doel: binnen vijf jaar van 10.000 naar 100.000 klanten gaan. Hier draagt ASN Bank graag aan bij.

Lees meer over de financiering van HalloStroom

Contact opnemen

We gaan graag het gesprek aan als jouw project voldoet aan onze criteria. Neem hiervoor contact op met onze financieringsexpert:

Audrey de Werker
Telefoonnummer: +31 6 51 24 48 29
E-mail: duurzame.financieringen@asnbank.nl