ASN Verzekeren: de Groene Keuze van de Consumentenbond

De duurzame verzekeringen via ASN Bank bij a.s.r. zijn bij de jaarlijkse test van de Consumentenbond als ‘Groene Keuze’ gekwalificeerd. Als je een duurzame verzekering via ASN Bank afsluit, wordt een groot deel van je premie duurzaam belegd en geïnvesteerd in duurzame projecten. Zo doe je iets goeds voor de wereld, zonder dat jij er extra voor betaalt. En de Consumentenbond erkent dit met de Groene Keuze.

Wat is de Groene Keuze van de Consumentenbond?

Het onafhankelijke Groene Keuze predicaat van de Consumentenbond wordt toegekend aan producten of diensten die op het gebied van duurzaamheid een testscore van minimaal een 7,0 hebben. Onderzoekers kijken, afhankelijk van het product of de dienst, onder andere naar het energieverbruik, de levensduur en de duurzaamheid van de aanbieder zelf. De Consumentenbond wil met dit Groene Keuze predicaat consumenten inspireren om duurzame keuzes te maken. Nu in 2023 doet de bond dat voor het eerst ook voor schadeverzekeringen.

Opnieuw als beste uit de test

In de test van oktober 2023 zijn de ASN Woonhuisverzekering en de ASN Inboedelverzekering door de Consumentenbond als Groene Keuze aangemerkt. In de test van april werden deze ook al als meest duurzame verzekeringen getest, inclusief de ASN Aansprakelijkheidsverzekering, die in oktober niet is getest. De ASN-verzekeringen scoorden op het gebied van duurzaamheid de hoogste cijfers. In de test zijn de verzekeringen van zo’n 30 aanbieders vergeleken. 

De criteria van de Groene Keuze

 • Alleen producten of diensten met een goed algemeen eindoordeel van minimaal 7,0 komen in aanmerking voor het Groene Keuze predicaat. Daarnaast moeten de producten of diensten minimaal een 7,6 scoren op het gebied van duurzaamheid.
 • De verzekeraar investeert de premies die de consument betaalt voor verzekeringen duurzaam. Daarbij worden bepaalde sectoren of praktijken uitgesloten, zoals de wapen- of tabaksindustrie.
 • De verzekeraar stimuleert de consument om zelf te verduurzamen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van de polisvoorwaarden of door reparatie te verkiezen boven het vervangen van een product.

Duurzaam verzekeren via ASN Bank

Via ASN Bank kun je drie verzekeringen afsluiten. Zowel de ASN Woonhuis-, Inboedel-, en Aansprakelijkheidsverzekering zijn door de Consumentenbond als Groene Keuze aangemerkt. Bij ASN Bank wordt je premie duurzaam belegd met respect voor mens, dier en natuur. Wij investeren in landen, projecten en organisaties die duurzaamheid stimuleren en inspelen op de toekomst. Jij bent via ons goed verzekerd en je geld is hard aan het werk voor een betere wereld. Zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen:

 • De ASN Woonhuisverzekering kent bijvoorbeeld geen eigen risico bij storm en je zonnepanelen worden meeverzekerd. Daarnaast wordt er bij eventuele schade eerst gekeken of het hersteld kan worden, in plaats van het gelijk te vervangen. Lees hier meer over duurzaam herstel.

 • Je premie wordt belegd volgens de duurzame criteria van ASN Bank.

 • Je premie speelt ook een rol bij duurzame, innovatieve projecten die de leefomgeving natuurbestendig maken. We gebruiken 10% van onze inkomsten hiervoor
  (gelijk aan 2% van je premie). Bijvoorbeeld voor het Kennis Natuurlijk ! project van Naturalis Biodiversity Center.

Bekijk de duurzame verzekeringen

Productoverview - ASN Woonhuisverzekering

ASN Woonhuisverzekering

 • Keuze tussen basis- of topdekking
 • Kies je eigen risico
 • Schade wordt duurzaam hersteld als het kan en jij dat wilt.

  Lees meer

  Bereken je premie

  Productoverview - ASN Inboedelverzekering

  ASN Inboedelverzekering

  • Keuze tussen basisdekking of topdekking.
  • Nu met dekking tegen cyberincidenten.
  • Schade wordt duurzaam hersteld als het kan en jij dat wilt.

  Lees meer

  Bereken je premie

  Productoverview - ASN Aansprakelijkheidsverzekering

  ASN Aansprakelijkheids
  verzekering

  • Kies uit keuzedekkingen.
  • Verzekerd bij schade door kinderen en huisdieren bij meerpersoons huishoudens.
  • Verzekerd bij schade tijdens vrijwilligerswerk.

  Lees meer

  Bereken je premie

  Lees meer over verzekeren

  Meer lezen over duurzaam verzekeren via ASN Bank? Lees dan verder over:

  ,
  waarmee kunnen we je helpen?