Zes winnende plannen voor een betere wereld

Den Haag • 19 november 2015

Op 19 november 2015 vond in LE:EN in Utrecht de finale plaats van de ASN Bank Wereldprijs. E-trailer won dit jaar de publieksprijs van 5.000 euro.

E-trailer levert elektrische aandrijving van caravans, zodat deze door iedere auto getrokken kunnen worden, ook door moderne, energiezuinige auto’s. Dit initiatief kreeg de meeste stemmen van het publiek, dat in totaal 1.321 stemmen uitbracht.

De overige vijf winnaars kregen ieder een bedrag van 5.000 tot 10.000 euro en begeleiding om hun project succesvol door te ontwikkelen.

Dit zijn de prijswinnaars in elk thema:

Zorg en Welzijn:

Legbank brengt comfortabele prothesekokers naar kwetsbare mensen in lage-inkomenslanden die een onderbeen missen. Dankzij de nieuwe techniek van Legbank wordt het eenvoudiger én betaalbaarder om protheses te maken.

Veiligheid en Sociale Cohesie
Tra-Digitale Hybride is een bouwsysteem dat nieuwe technologie gebruikt om in sloppenwijken veilige woningen te realiseren die door de bewoners zelf worden gebouwd.

Eerlijke handel, mode en voeding:

Spireaux kweekt verse spirulina in innovatieve photo-bioreactoren. Spirulina is een supergezonde, duurzame voedingsbron.

Kinderrechten en Onderwijs:

In the loop is een spel dat het leuk en spannend maakt om onze complexe ecosystemen te begrijpen; zo creëert het aandacht voor het belang van een circulaire economie.

Duurzame energie, natuur en milieu:

Sustainer Homes recyclet zeecontainers tot ’s werelds eerste volledig zelfvoorzienende, duurzame, mobiele containerwoningen. De containers hebben geen aansluiting nodig en zijn daardoor gemakkelijk verplaatsbaar.

Publieksprijs:

E-trailer levert elektrische aandrijving van caravans, zodat deze door iedere auto getrokken kunnen worden, ook door moderne, energiezuinige auto’s.

Lees meer over de projecten.

Delen op: