VDWVM beloont slimme ideeën voor een betere wereld

Den Haag • 14 april 2015

Het online platform van de ASN Bank, www.voordewereldvanmorgen.nl, is vernieuwd. Door betere vindbaarheid, makkelijkere interactie en grotere aandacht voor projecten en blogs, kunnen leden en bezoekers van de site duurzame projecten nog beter helpen. Slimme ideeën worden hierdoor meer beloond.

“Onze leden en bezoekers willen graag hun kennis, netwerk, ervaring, morele steun, social-mediakanalen of coachingsvaardigheden inzetten om slimme ideeën verder te helpen”, aldus Asceline Groot van Voor de Wereld van Morgen (VDWVM). “Dat maakt onze community een actieplatform voor mensen met een hart voor een betere wereld. Op de nieuwe site krijgen projecten nog meer kans om zich succesvol te ontwikkelen.”

Vijftigduizend leden

VDWVM is in 2007 opgericht. Het platform verwelkomde inmiddels 1100 projecten die zich op de website hebben aangemeld. Meer dan vijftigduizend mensen hebben zich als lid geregistreerd.

Oplossingen

“VDWVM is een plek voor slimme ideeën die op een ondernemende manier een oplossing bieden voor een maatschappelijk probleem”, aldus Groot. “Bijvoorbeeld iemand die slaafvrije chocola wil maken. Of een plantaardig alternatief voor een hamburger, of een boot van plastic afval. Ideeën waar veel mensen van zeggen: ‘leuk idee, maar ik denk niet dat het kan’. De bedenker kan dan twee dingen doen. Het laten liggen óf er voor gaan. Wie besluit tot het laatste, is bij VDWVM aan het goede adres.”

In dit filmpje legt Voordewereldvanmorgen.nl uit welke projecten zij waarderen.

ASN Bank Wereldprijs

VDWVM organiseert jaarlijks de ASN Bank Wereldprijs. Met deze prijs stimuleert de bank sociale ondernemers. Zij kunnen deelnemen met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact heeft op de samenleving. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank. Winnaars van de afgelopen jaren waren onder andere Seepje, Fairphone, Studio Jux, Slim Breken en Yoni.

Over Voor de Wereld van Morgen

De ASN Bank steunt de groeiende groep mensen die een bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Voor hen is de bank acht jaar terug de community VDWVM gestart. Het uitgangspunt is dat mensen samen van een duurzaam idee een succes kunnen maken.

Contactpersoon

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: