Van slaaprobot tot koeienscheet

Den Haag • 8 november 2017

Stel je voor: een wereld zonder slaapproblemen, met koeien die nauwelijks nog methaan uitstoten en apparaatjes die je papieren kassabon door een digitale vervangen. Zomaar drie innovatieve ideeën van Nederlandse ondernemers die meedingen naar de ASN Bank Wereldprijs. Woensdag 15 november wordt de winnaar van de tiende editie bekend gemaakt tijdens de grand finale in de Rotterdamse Kunsthal.

Aan wereldverbeterende ideeën geen gebrek: via Voor de Wereld van Morgen, de community van ASN Bank, ontving de jury maar liefst 246 inzendingen. Zes ondernemers zijn nog in de race voor de felbegeerde prijs. Hun ideeën voor een betere wereld staan onder dit bericht.

ASN Bank Wereldprijs: een springplank naar succes

De ASN Bank Wereldprijs is dé Nederlandse prijs voor startende duurzame ondernemers en wordt georganiseerd vanuit het platform voor de Wereld van Morgen. Met de Wereldprijs stimuleert ASN Bank duurzaam ondernemerstalent met wereldverbeterende initiatieven. In de afgelopen tien jaar is de prijs een springplank gebleken voor succesvolle ondernemers en hun vernieuwende ideeën, zoals FairPhone, Yoni, Seepje, en Sustainer Homes.

Juryprijs & publieksprijs

De winnaar van deze editie wordt gekozen door de vakjury met onder meer Faiza Oulahsen, Marieke Eyskoot en Joszi Smeets. Zij kiezen één winnaar per categorie: Natuur & Milieu, Klimaatbescherming en Mens & Samenleving. Over de drie themawinnaars verdeelt de jury 40.000 euro. Daarnaast maken alle zes de finalisten kans op de Publieksprijs van maximaal 5.000 euro. Hiervoor kan iedereen tussen 6 en 15 november 12.00u zijn stem uitbrengen op de website van Voor de Wereld van Morgen.

Over Voor de Wereld van Morgen

In 2007 richtte ASN Bank de community Voor de Wereld van Morgen op. Met dit platform helpt de bank duurzame ondernemers aan een vliegende start. Tien jaar later maken meer dan 700 ondernemers deel uit van de community.

Over ASN Bank

ASN Bank investeert sinds de oprichting in 1960 in duurzame vooruitgang. Zij financiert en belegt alleen in toekomstgerichte bedrijven, sectoren en landen, die handelen met respect voor mens, dier en natuur. Klanten kunnen bij ASN Bank betalen en sparen, beleggen in de ASN Beleggingsfondsen en hun vermogen laten beheren. Ook verstrekt de bank financieringen aan projecten die passen bij haar duurzame missie. ASN Bank is onderdeel van de Volksbank.

Contactpersoon pers Britt voorheen Suzy

Delen op: