Tupperware: de duurzame party

Den Haag • 12 juli 2017

Tupperware, dat in de jaren ’50 bekend werd met zijn Tupperwareparty’s, is door ASN Bank goedgekeurd. Dat betekent dat de ASN Beleggingsfondsen in het bedrijf kunnen beleggen. Met zijn huishoudelijke producten gaat Tupperware voedselverspilling tegen.

Anti-voedselverspilling

Gemiddeld gooien we in Nederland jaarlijks per persoon zo’n 40 kilo voedsel weg. Voor alle huishoudens en horeca samen komt dat neer op 700 miljoen kilo, goed voor zo’n 2 miljard euro. Zonde! En ook simpel op te lossen: door restjes voor een andere dag te bewaren in doosjes en bakjes. Bijvoorbeeld die van Tupperware.

Plastic, maar toch duurzaam

Bij plastic denk je niet meteen aan duurzaam. Maar de producten van Tupperware zijn niet om weg te gooien. Integendeel, ze zijn juist bedoeld om lang te gebruiken en om voedsel in te bewaren. Tupperware-doosjes en -bakjes worden gemaakt van PP (polypropyleen). Dat is een veilig, bacteriewerend soort plastic, dat volledig gerecycled kan worden.

Vooruitstrevende doelen

Tupperware pakt niet alleen voedselverspilling aan. Het heeft ook doelen gesteld om papierverbruik, plastic afval en energieverbruik terug te dringen. Het Reduce, Reuse and Recycle-programma heeft tot doel zowel grondstofgebruik te beperken als geld te besparen. Het geldt ook voor de andere bedrijven die onder Tupperware Brands Cooperation vallen, zoals de cosmeticamerken Fuller Cosmetics en NaturCare.aat Tupperware voedselverspilling tegen.

    Delen op: