19 maart 2020 (voor het laatst aangepast op 16 april 2020)

Om de verspreiding van het coronavirus te verminderen hebben we een aantal maatregelen genomen. Zo is er tijdelijk een hogere limiet ingesteld voor contactloos betalen. Voor je betaalpas en je creditcard.

Tijdelijk hogere limiet ASN Betaalpas

Ook wij doen ons best om te voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Daarom kun je nu per betaling tot € 50 contactloos afrekenen met je ASN Betaalpas zonder dat je de pincode hoeft in te toetsen. Eerder kon dat tot € 25.

Daarnaast is de limiet van achtereenvolgende contactloze betalingen zonder pincode met je ASN Betaalpas nu tijdelijk verhoogd. Je kunt de komende tijd voor € 100 aan opeenvolgende contactloze betalingen doen zonder pincode. Dat was eerder tot € 50.

Betaal je meer dan € 50 in één keer, of meer dan € 100 achter elkaar contactloos, dan vragen we om je pincode.

Minder contact met de pinautomaat

De limietverhoging voor contactloos betalen is een tijdelijke maatregel in verband met het Coronavirus. Het is daardoor minder vaak nodig om de pinautomaat aan te raken. Alle banken in Nederland ondersteunen deze maatregel.

Hogere limiet gaat automatisch in

De hogere limieten gaan automatisch in als je contactloos betalen aan hebt staan. Je hoeft dan zelf niets te doen! Heb je je limiet voor meerdere betalingen zonder pincode aangepast naar een ander bedrag? Dan blijft die zelf gekozen limiet wel gewoon staan. Dit kan je natuurlijk op ieder moment weer zelf veranderen.

  De hogere limiet geldt voor de betaalpas van zowel particuliere als zakelijke betaalklanten. Een uitzondering geldt voor de betaalpas van de ASN Juniorrekening. Omdat je kind maximaal € 50 per week kan betalen met de betaalpas, blijft de limiet voor meerdere contactloze betalingen ook € 50. De limiet voor één contactloze betaling wordt wel verhoogd van € 25 naar € 50.

  Schadevergoeding tijdelijk verhoogd

  Op dit moment heb je recht op schadevergoeding van maximaal € 50 als er met je betaalpas zonder jouw toestemming contactloos wordt betaald. Dit bedrag verhogen we ook tijdelijk naar € 100. Dit is dus hoger dan in de voorwaarden staat van je ASN-betaalrekening.

  Er zijn berichten in omloop waarin bijvoorbeeld staat dat je een nieuwe betaalpas moet aanvragen om gebruik te kunnen maken van de nieuwe limiet. Trap hier niet in. Je hoeft zelf niets te doen. Lees meer over internetfraude tijdens de coronacrisis.

   Contactloos betalen aanzetten of limiet aanpassen

   Contactloos betalen aanzetten of je limiet aanpassen doe je in de app of in ASN Online Bankieren.

   App ASN Mobiel Bankieren

   Stap 1: klik in de app op Instellingen

   Stap 2: klik op ASN Betaalpas

   Stap 3: klik op Contactloos betalen bij de betreffende betaalpas

   Stap 4: Zet het schuifje op ‘aan’ en pas eventueel je limiet aan

   Stap 5: Bevestig met je pincode

   ASN Online Bankieren

   Stap 1: Log in via asnbank.nl

   Stap 2: Klik in het menu onder ‘Instellingen’ op ‘ASN Betaalpas en ASN Digipas’

   Stap 3: Vul de gewenste limiet in (maximaal € 100)

   Stap 4: Vul eventueel je contactgegevens in

   Stap 5: Onderteken je verzoek

   ASN Mobiel betalen

   Heb je een Android telefoon? Dan kun je ASN Mobiel Betalen installeren. Je betaalt dan contactloos met je mobiel. Omdat je bij mobiel betalen je pincode intoetst op je eigen telefoon, veranderen de limieten voor mobiel betalen niet.

   Contactloos betalen met je creditcard

   Ook met je creditcard kun je contactloos betalen. Dit doe je bij alle betaalautomaten met het contactloos betalen logo en het logo van Visa en/of Mastercard. ICS heeft de limieten voor contactloos betalen met de creditcard aangepast.

   Contactloos betalen kan met en zonder pincode. Hiervoor geldt het volgende:

   • Het maximale bedrag per transactie is € 50

   • Het totaalbedrag van contactloze betalingen achtereenvolgend zonder pin is maximaal € 150