Den Haag • 20 augustus 2015

Dankzij ruim honderdduizend ASN-spaarders is onze actie voor de Bijenstichting een groot succes geworden. De stichting ontvangt € 53.155 om de bijen in Nederland te helpen: tweemaal zoveel als het garantiebedrag van € 25.000 dat de ASN Bank in elk geval zou schenken.

Jaap Molenaar, voorzitter van de Bijenstichting: ‘In ons vijfjarige bestaan hebben we nog nooit zo'n hoge donatie ontvangen. We zijn er erg blij mee!’

Imkerworkshop

Voor alle klanten die afgelopen voorjaar € 1.000 of meer spaarden, doneerden wij geld aan de Bijenstichting. Deze klanten maakten zelf kans op een van de 25 imkerworkshops voor twee personen. De winnaars hebben inmiddels bericht gehad.

Ook een succes op social media

Via Facebook #asnbijenbank gaven we zakjes met bijenbloemen aan de 1200 mensen die het snelst reageerden. De zakjes waren binnen enkele uren weg, zo groot was de belangstelling. Veel “bijenhelden” stuurden ons foto’s van de bloemen mét bijen in hun tuin retour. Al die berichten op social media maken steeds meer mensen bewust van de benarde positie van de bijen en hun belang voor ons leven.

Waarom zet de ASN Bank zich in voor bijen?

De ASN Bank zet uw geld op een duurzame manier uit, met oog voor mens, dier en natuur. Bijen zijn een onmisbaar onderdeel van de natuur, en essentieel voor onze voedselvoorziening. Daarom zetten wij ons voor hen in.

Delen op: